Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užitak u pripremi

Tako različiti i tako komplementarni: roštilji na plin ili ugljen

29.07.2019.
u 14:27

Dok Europljani s kontinenta preferiraju ugljen, Englezi obično biraju roštilj na plin...

Plin i roštilji na drveni ugljen imaju svoje žarke pristaše i svoje uvjerene protivnike. Dok Europljani s kontinenta preferiraju ugljen, Englezi obično biraju roštilj na plin. Različite vrste uređaja koriste se na različite načine. Savršeno se nadopunjuju i zato ih sve možete kupiti. Na taj način možete uživati ​​u pripremama za roštilj, prema vašim željama i ukusima.

Roštilji na ugljen

Roštilj od drvenog ugljena prosječne kvalitete ima temperaturu na površini od najmanje 500 °. Ta je temperatura, na primjer, idealna za roštiljanje rebara ili za njihovu pripremu.

Potrebno vam je puno strpljenja s tradicionalnim roštiljem na drveni ugljen, jer je potrebno čak četrdeset minuta da se stvori pristojna vatra s ugljenom. Barbecook® ovo vrijeme skraćuje zahvaljujući sustavu Quickstart®. Od sada možete pokrenuti svaku vatru s ugljenom samo pomoću nešto novina i možete početi roštiljati u roku od petnaest minuta.

Možete regulirati visinu grilera i intenzitet plamena. Nakon pečenja ne morate ukloniti pepeo. Griller će biti steriliziran zahvaljujući intenzivnoj toplini sljedećeg korištenja.

Roštilji na plin

Plinski roštilj doseže temperaturu između 200 ° i 250 °, što je savršeno za jela, koja zahtijevaju više vremena, kao što je priprema piletine na roštilju. Uz to, toplina plinskog roštilja je vlažnija što ju čini idealnom za ribe.

Također, roštilj na plin se mora prethodno zagrijati oko petnaest minuta kako bi bio dovoljno vruć. Barbecook® roštilj na plin u sebi ima pločice, koje šire toplinu i daju bolje rezultate, više su higijenski nego porozno lava kamenje.

Na roštiljima na plin ne morate podešavati položaj rešetke, jer se temperatura podešava lagano jednom rukom podešena s podesivim gumbima.

Plinski roštilji plamte manje od roštilja na drveni ugljen jer su njihove temperature niže.

Jedna od velikih prednosti je tip izgaranja. Kako plinska boca ima veliki volumen, roštilj se može koristiti nekoliko puta. Nakon pečenja roštilja savjetujemo ostaviti roštilj da gori 15 minuta kako bi očistili aparat. Također treba očistiti poklopac, posudu i ploču za širenje topline.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije