Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udarac na ego

Uporno ženu pozivao van, a kad ga je više puta odbila, tužio je zbog 'narušenog ugleda'

Sudski čekić
DPA/PIXSELL
02.02.2023.
u 15:30

U prvoj tužbi Kawshigan, zbog navodne 'štete njegovom ugledu, traume i depresije koju je izazvala svojim odbijanjem', od Tan traži odštetu od 2,3 milijuna dolara.

Nakon što je svoju poznanicu nekoliko puta pozvao van, a ona ga svaki put odbila, muškarac iz Singapura zaprijetio je da će je tužiti jer mu je, kako kaže, 'okaljala ugled'. Budući da je na njegovo inzistiranje žena pristala s njim prisustvovati psihološkom savjetovanju, tužbu je na godinu i pol - koliko su posjećivali psihologa - stavio na čekanje.

Naime Nora Tan je 2016. upoznala direktora tvrtke za bespilotne letjelice D1 Racing K. Kawshigana koji ju je ubrzo počeo pozivati da s njim izađe na spoj, a nakon što ga je svaki put odbila i na kraju s njim i prekinula kontakt, Kawshigan je protiv nje podnio čak dvije tužbe,  piše Straits Times.

5 razloga zašto žene traže razvod. I nije riječ samo o varanju

Sudski čekić
1/5

Jedna je tužba podignuta na višem sudu i u njoj Kawshigan, zbog navodne 'štete njegovom ugledu, traume i depresije koju je izazvala svojim odbijanjem', od Tan traži odštetu od 2,3 milijuna dolara. Drugu je tužbu podnio sudu za prekršaje nakon psihološkog savjetovanja s Tan, tražeći 16.700 dolara odštete zbog 'kršenja sporazuma o poboljšanju njihovog odnosa postignutom kod psihologa'.

Sud je razmotrio obje muškarčeve tužbe i presudio da su njih dvoje, nakon što su se upoznali 2016. bili prijatelji, ali je njihovo prijateljstvo 2020. puklo jer je došlo do 'različitih tumačenja njihovog odnosa'; za koji je Kawshigan očito smatrao da su romantične prirode.

Naime iako je Tan vjerovala da su samo prijatelji, Kawshigan ju je nvodno smatrao svojom 'najbližom prijateljicom' i bio je užasnut kada je ona osjetila potrebu da se prestane s njim viđati i počela ga ohrabrivati ga da se 'pouzda sam u sebe'. To ga je potaknulo da ženi pošalje pismo u kojem od nje traži novčanu odštetu 'zbog nemara i nanošenja emocionalne boli', a uslijedila je i prva sudska tužba protiv nje,

Na nju je Tan u travnju prošle godine odgovorila protutužbom zbog uznemiravanja, a prestala je odlaziti i na zajedničko psihološko savjetovanje. Ipak, Kawshigan ju je nastavio kontaktirati dok ga napokon 19. svibnja nije potpuno blokirala.

U presudi suda objavljenoj prošli tjedan stoji da se Tan nakon godina izražavanja nezadovoljstva zbog njegovog ponašanja konačno odlučila suprotstaviti Kawshiganovim prijetnjama, odlučna da neće popustiti, a za 9. veljače je zakazana i konačna presuda visokog suda u Singapuru.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije