Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mit ili istina

Izbjeljujete zube kod kuće sodom bikarbonom? Nakon ovoga više nećete

osmijeh
Foto: Thinstock
04.05.2015.
u 10:56

Svaki takav tretman koji se ne radi pod kontrolom stomatologa može u određenim situacijama biti i opasan za zdravlje zubi

Zabluda je da je soda bikarbona u kombinaciji s limunskom kiselinom sredstvo za izbjeljivanje zubi.

Neadekvatna duljina i neprimjeren način primjene takvih preparata na zubima može biti vrlo riskantan potez i naštetiti našim zubima i zubnoj caklini.

Svaki takav tretman koji se ne radi pod kontrolom stomatologa može u određenim situacijama biti i opasan za zdravlje zubi. Također nije dokazano da takva abrazivna sredstva izbjeljuju zube.

Poznato je da limunska kiselina, koja se često koristi u kombinaciji sa sodom bikarbonom, u velikim količinama nagriza caklinu i da se stoga ne bi trebala koristiti u svrhe dentalne medicine.

Korištenje abrazivnih sredstava kao što je soda bikarbona u kućnom aranžmanu mogu štetno utjecati na zubnu caklinu.

Izbjeljivanje koje se provodi pod kontrolom stomatologa jedini je način potpuno bezopasnog i efikasnog izbjeljivanja zubi.

Budući da su provedena brojna istraživanja i testiranja o štetnosti, izbjeljivanje u ordinaciji smatra se rutinskim i kontroliranim postupkom koji ne izaziva apsolutno nikakve štetne posljedice na zube.

Postupak izbjeljivanja zubi zoom lampom ugodan je, bezbolan i ne šteti zubnoj supstanciji.

>>Oralno zdravlje hrvatskih građana jedno od najlošijih u Europskoj uniji

Komentara 4

SL
stalno lazu
12:20 04.05.2015.

Baš cu probat kad dođem doma.

DJ
djurex
12:08 04.05.2015.

cista propaganda farmaceutske mafije i igra rijeci .. cuj neadekvatna duljina drzanja je glavni problem ha ha zvuci nerjesivo..zasto nam ne kazete nesto o flouru u pastama ?? imate bezbroj studija da flour u pastama uzrokuje razna oboljenja kod djece i odraslih .. ne bi me cudilo da eu uabrani sodu i limun kao "jako opasna "sredstva..

LI
liliZG
13:06 04.05.2015.

ja sa limunskom i sodom skidam kamenac sa vrata na tušu i ide odlično, pa vi procjenite koliko je to pametno nanositi na zube.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije