Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Slavonska satrica - pravi bećarski doručak (može i večera) koji ne ide bez malo kulena sa strane!

Slavoncima omiljeno jelo satrica, zapravo je svježi sir s vrhnjem, sjeckanim mladim lukom i tucanom sušenom crvenom paprikom. S domaćim kruhom satrica se poslužuje kao predjelo, a u kombinaciji s pravim slavonskim kulenom postaje izvrstan doručak ili večera.
27. veljače 2021. u 07:00 0 komentara 1977 prikaza

Tradicionalna kuhinja diljem Hrvatske bogata je ovakvim jednostavnim jelima od samo nekoliko sastojka koje smo obožavali jesti u djetinjstvu, a jednako u njima uživamo i danas. Naravno, pod uvjetom da ih se sjetimo pripremiti. Satrica je začas gotova pa smo uvjereni da ćete već danas uživati u njezinoj svježini i kremoznosti čak i ako nemate pri ruci domaći kulen.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Slavonska satrica

Sastojci:

10 dkg mladog luka

40 dkg kravljeg sira

1 dcl kiselog mlijeka ili vrhnja

svježi peršin

sol i papar

prstohvat dimljene tucane paprike

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Priprema:

Narežite luk na kolutiće zajedno sa zelenim perima, posolite, dodajte sir, vrhnje ili kiselo mlijeko pa sve dobro izmiješajte. Rasporedite satricu na kriške svježeg, mekanog domaćeg kruha. Ukrasite listovima peršina, malo papra i prstohvatom tucane dimljene paprike.

Hrana za dušu Mmmm, probajte pojesti samo jedan tanjur međimurske pretepene juhe! napravite sami Poznati restoran otkrio recept za savršenu domaću međimursku gibanicu Obavezno probajte Danas pripremite međimurske vangaloce – genijalnu poslasticu koja se može jesti u slanoj i slatkoj varijanti
Šibenik: Ispred nekih trgovina već se stvaraju gužve
RAZLIČIT STANDARD ŽIVOTA
Vratio se iz Irske i razočarao: ‘Neki su proizvodi u Hrvatskoj luksuz i dvostruko skuplji nego u Dublinu'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.