Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
superhrana u kozmetici

Sjemenke peršina i šipka hit u njezi kože

02.09.2009.,Zagreb,Hrvatska - Mesnicka 5 - Aromateka.Spa centar Aromateka.Fotografiranje kozmetickog tretmana lica u spa centru Aromateka.Masku,piling i ulje na model Marcelu,nanosila je djelatnica Maja.Nanosenje pilinga na lice. Photo: Davor Puklavec/24s
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
17.05.2016.
u 08:55

Sve je popularnija i kozmetika s chia sjemenkama i kvinojom, a ekstrakt ljuske kvinoje odličan je i za piling

Sjemenke su proglašene superhranom zato što su iznimno bogate blagotvornim tvarima: vitaminima, mineralima, nezasićenim masnim kiselinama... kao i antiksidansima koji štite tjelesne stanice od oštećenja i djeluju protuupalno. Od sjemenki se od davnina prave blagotvorna ulja poput suncokretova te ulja grožđanih sjemenki. Takve esencije sadrže masnoće koje su slične masnoći ljudske kože pa dubinski obnavljaju i uravnotežuju ten.

Također su se u njezi pokazali odličnima ekstrakti sjemenki lana i šipka (obiluje vitaminom C i dragocjenom punicičnom kiselinom koja pomlađuje kožu), a posebna je priča kozmetika s ekstraktom sjemenki dunje, koje su prava blagodat za kožu. Okrepljujuća snaga sjemenki jasno se može osjetiti i u kozmetičkim proizvodima s esencijama sjemenki maline, pasjeg trna i brusnice (primjerice, sjemenke brusnice se i fino melju za “mehanički” piling).

Za njegu se koriste i ekstrakti sjemenki peršina, mrkve i bamije, a na cijeni su i egzotične sjemenke poput sjemenki pamuka te cvijeta poznatog kao rajska ptica zato što koži daju svježinu i blistav izgled. Sve je popularnija i kozmetika s chia sjemenkama i kvinojom.

Ekstrakt ljuske kvinoje odličan je za piling. 

>>Napravite piling za tijelo od cimeta

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lojtra1
11:20 17.05.2016.

Hrana bi trebala služiti za jelo a ne za maskiranje ḅudala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije