Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Postoji mogućnost da pogrešno jedete čokoladu: Stručnjaci otkrili dvije velike pogreške

Shutterstock
26.06.2023.
u 08:00

Otprilike 78 posto ispitnika priznalo je da čokoladu drži u hladnjaku, a istraživanje otkriva da to nije pravi način

Čokolada je svima jedna od omiljenih poslastica, no znate li da postoji mogućnost da ju jedete pogrešno? Znanstvenici u Galaxyu, koji se bave hranom, tvrde da ljubitelji čokolade čine dvije velike pogreške koje bi vas mogle iznenaditi, piše The Sun.

Prema jednom istraživanju u kojem su sudjelovale odrasle osobe, čak njih 58 posto navelo je čokoladu kao svoju najdražu slasticu. Otprilike 78 posto priznalo je da čokoladu drže u hladnjaku, a istraživanje otkriva da to nije pravi način. Naime, čokoladu je potrebno čuvati na 18 stupnjeva, što znači da biste je trebali staviti u ormarić. 

VEZANI ČLANCI:

Druga velika pogreška koju ljudi čine je žvakanje. Možda zvuči glupo, ali trebali biste pustiti da vam se čokolada otopi u ustima jer to dopušta kakaovu maslacu da obloži vaša usta i raširi sve okuse. Također, mogla bi vas iznenaditi i preporuka da čokoladu konzumirate ujutro, točnije između 9 i 11 sati. To je zato što okusi zahtijevaju svježe nepce da bi se u njima uživalo, a isto tako daje vam i dozu kofeina na početku dana. 

– Čokolada je duboka, složena poslastica s mnogo slojeva koje treba istražiti. Konzumiranje čokolade ranije tijekom dana sa svježim nepcem također je otkriće koje će možda mnoge iznenaditi, ali čini čokoladu dobrim izborom za međuobroke koji će nam pomoći da nastavimo raditi punom snagom prije ručka – rekla je znanstvenica koja se bavi hranom Natalie Alibrandi.

Stručnjaci su otkrili još nekoliko stvari koje možda niste znali u vezi s čokoladom. Naime, tvrde da biste je trebali jesti u malim količinama kako biste izbjegli pretjerano stimuliranje okusnih pupoljaka. Također, savjetuju i da pokušate kombinirati čokoladu s nečim drugim. Možete, primjerice, probati mliječnu ili bijelu čokoladu s gorkom hranom ili gorku čokoladu sa slanijom hranom. 

Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!

Komentara 3

Avatar Hazl113
Hazl113
09:52 26.06.2023.

Da, točno, najbolja je na tim temperaturama oko 18°C, ali što po ljeti??? Pa neću valjda jesti polumekanu čokoladu i tko ima neki ormarić da je stalno u njemu 18°C. Svašta.

NN
novo nenormalni
11:00 26.06.2023.

stručnjak je svoje rekao

DU
Deleted user
10:23 26.06.2023.

Prije otprilike 3500 godina narodi Srednje Amerike pravili su piće "Xocoatl" od prženih i mljevenih zrna kakaovca. Za njih je kakao bio dar pernatog boga neba, zemlje i vjetra Quetzalcoatla. Osvajanjem Amerike zrno kakaovca dolazi u Europu. Španjolci su pomiješali blago gorak prah kakaovca s mlijekom i šećerom, a kakao je postao popularan topli napitak za bogate Europljane. Od 19. stoljeća moderna proizvodnja strojeva učinila je luksuznu robu dostupnom običnim ljudima. Prva čvrsta čokolada došla je na tržište 1848. Danas se čokoladice proizvode masovno. Moje najomiljenije cokolade su Läderach i Cailler, naravno sve je stvar ukusa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije