Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPAZITE

Ovo vrijeme loše je za zdravlje: Javlja se blagdanska depresija!

shutterstock
22.12.2019.
u 07:00

Otkrivamo kako si ove blagdane možete narušiti zdravlje sa ovim jednostavnim greškama.

U božićno vrijeme svi smo sretni, veseli i u dobrom raspoloženju, ali ima i loših posljedica blagdana.

U blagdansko vrijeme povećan je broj srčanih udara, a najveći uzrok je neumjerenost u hrani i piću. Još neki uzroci su izlaganje hladnoći i stresu, a istraživanja su pokazala kako je broj srčanih udara povećan za 30%, naspram cijele godine.

Novi fenomen koji pogađa sve više ljudi je blagdanska depresija. Glavni uzroci blagdanske depresije su nerealna očekivanja drugih i samog sebe, razočarenje u događanja i okupljanja te nerazumno i nerealno trošenje novaca

Zbog prestanka navika za vrijeme blagdana, prestaje se vježbati i kretati. Stoga se preporučuje da se odrasli kreću barem 60 minuta dnevno, a djeca 30 minuta dnevno. 

Također je problem s prevelikim unosom soli. Za vrijeme blagdana prepuštamo se želji i potrebi hrane pa često unosimo previše soli što može dovesti do raznih bolesti srca i povećanje tlaka.

Na kraju, nekoliko savjeta za zdravije blagdane su da budete umjereni u hrani i piću, to jest da pazite na unos soli. Također, budite umjereni u konzumaciji alkohola, rađe pijte izvorsku ili mineralnu vodu. Te budite što više aktivni i krećite se. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije