Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas za početnike

7 načina kako možete početi gubiti kilograme već danas

Mršavljenje
Foto: Thinkstock
13.05.2014.
u 13:38

Ako konzumirate nemasno meso, ribu ili slanutak, nećete imati osjećaj da ste na dijetu, tvrdi Kohn.

Odlučili ste se na gubitak kilograma, sigurni ste u ono što želite, samo ne znate kako početi i otkud krenuti?

Odgovore na ta pitanja daje Brittany Kohn, nutricionistica iz New Yorka.

Svaki obrok s proteinima

Konzumirati proteine ​​uz svaki obrok ili međuobrok, prvi je savjet. Proteini su gorivo za energiju, pružaju osjećaj sitosti. Ako konzumirate nemasno meso, ribu ili slanutak, nećete imati osjećaj da ste na dijetu, tvrdi Kohn.

Jedite svakih tri do pet sati

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ako ne pojedete ništa dujle od ovog vremena, dovest ćete se u sitauciju da ćete početi osjećati glad i kruljenje u želucu zbog čega ćete se kasnije sigurno prejesti, unijeti više kalorija nego je potrebno.

Pola tanjura napunite povrćem

Na ovaj ćete način organizmu osigurati potrebne vitamine i minerale, a nećete se morati odreći omiljenih namirnica. S njima napunite drugu polovicu tanjura. Naravno, ne pretjerujte s masnim, nezdravim i kaloričnim namirnicama.

Ako jedete vani, nemojte pojesti sve

Ako jedete u restoranu to može biti škakljivo ako ste na dijeti. Često ta hrana obiluje masnoća i priprema se homogeno da rijetko kada zaista možete razlučiti sve sastojke. Zato je dobro da ne pojedete sve, ostavite iza sebe parem četvrtinu obroka. Na taj ćete način konzumirati manje kalorija, a svejedno ćete se osjećati zadovoljno.

Izbjegavajte umjetne zaslađivače

Iako se navodi da ne sadrže gotovo nikakve kalorije, umjetni zaslađivači mogu povećati želju za slatkim i uzrokovati nadutost i letargiju, tvrdi Kohn.

Zatvorite kuhinju nakon večere

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Nakon večere poslužite se trikom. Pretvarajte ste da je vaša kuhinja zatvorena poput restorana izvan radnog vremena. Nemojte posezati za grickalicama iz hladnjaka. ne zaboravite, "kuhinja ne radi".

>>Muči vas višak kilograma i vaga vam je neprijatelj. Promijenite ploču, zavolite je

>>Brzo jedete? Evo zašto to nije dobro za vaš organizam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije