Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERITE

Osjećate neugodne mirise u kući? Provjerite ovih nekoliko područja koja bi mogla biti problem

Shutterstock
09.08.2022.
u 13:30

Stvar se zapravo može vrlo lako riješiti, ali prvo morate otkriti koje stvari su vam počele ispuštati neugodne mirise

Tijekom godina korištenja, razni proizvodi u kućanstvu počnu ispuštati neugodne mirise. Bilo da se radi o smrdljivoj perilici posuđa, čudnim mirisima odvoda tuša, kućnim ljubimcima, djeci ili čak neželjenoj vlazi, mnoge nuspojave svakodnevnog života mogu ispuniti vaš dom neugodnim mirisima. Ako nikako ne možete shvatiti od kuda dolazi taj grozni miris, provjerite ove moguće uzroke, piše Real Simple.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`:

1/5

Kanta za smeće
Ovo se čini očiglednim jer smeće naravno - smrdi. Malo prolijevanja i mrvica mogu se nakupiti tijekom vremena i stvoriti neugodne mirise unutar vaše kante, čak i ako je redovito praznite. Kako biste kantu pravilno očistili, pošpricajte je razrijeđenim izbjeljivačem i ostavite da odstoji nekoliko sati. Isperite ju s puno vode, a zatim sa sapunom. 

Kućni ljubimci
Ponekad stvarno mogu smrdjeti, pa biste ih zato trebali često kupati i čistiti mjesta na kojima spavaju i jedu barem jednom tjedno, te je najbolje koristiti vodu i sapun bez jakih kemikalija. Također, usisavajte ispod kreveta i kauča kako biste izbjegli nakupljanje dlaka i samim time i mirisa. 

Mokra odjeća
Ne stavljajte košaru za prljavu odjeću u kupaonicu, već ju umjesto toga držite u spavaćoj sobi ili u drugom ormaru gdje neće biti izloženo pari iz kade i tuša. Bakterije rastu u vlažnom okruženju i to je ono što smrdi. Ako imate mokru, prljavu odjeću, operite rublje što prije. 

Krevetnina
Plahte postaju natopljene uljima i prljavštinom vašeg tijela kada ih ne perete redovito, a onda mogu i početi smrdjeti. Preporuka je da perete plahte jednom tjedno ako se tuširate ujutro, i svaka dva tjedna ako se tuširate navečer. 

Perilica rublja
U kućanskim uređajima koji dolaze u stalni kontakt s vodom, može se stvoriti plijesan, što je savršeno tlo za razmnožavanje smrdljivih bakterija. Svaki put kada otvorite i zatvorite vrata perilice, vlaga svakog ciklusa ostaje zarobljena u brtvi. Ladica za deterdžent također može zadržati vlagu i plijesan, a kako biste to spriječili uvijek ostavite otvorena vrata i ladicu za deterdžent nekoliko sati nakon zadnjeg punjenja. Ako nađete plijesan, upotrijebite mješavinu bijelog octa i sode bikarbone u omjeru 1:1 i obrišite zahvaćena područja.

Perilica suđa
Baš kao i perilica rublja, ovo je popularno mjesto za potencijalne plijesni i neugodne mirise. Perilica suđa ima toplo i vlažno okruženje, koje je savršeno za spore plijesni, posebno kada su ostale čestice hrane iz vašeg posljednjeg ciklusa. Popravite to redovitim pokretanjem praznog ciklusa grijanog sušenja kako biste isprali unutrašnjost, uključujući košaru za srebrninu, filter, ploče i brtvu vrata. Ako vaša košara za srebrninu postane pljesniva, izvadite je i ostavite da se namače u kuhinjskom sudoperu s razrijeđenim izbjeljivačem i toplom vodom oko 30 minuta. Nakon toga temeljito isperite.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije