Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uklopite u svakodnevicu

Ojačajte samopouzdanje s ovih 6 jednostavnih poteza

sampouzdanje
Foto: Thinkstock
04.05.2014.
u 12:56

Trebate novi polet i vjeru u svoje sposobnosti. Primijenite naše savjete i pojačajte vlastitu sliku o sebi

1. Ne vrti se svijet samo oko vas

Ako niste zadovoljni sobom, vjerojatno ćete misliti da i drugi tako misle o vama. No, to uopće nije točno. Zapravo, radi se o tome da previše vremena trošimo na bespotrebno razmišljanje o tome što drugi misle o nama i dajemo sebi previše važnu ulogu u njihovim razmišljanjima.

2. Gledajte svoja posla

Često sebi ponavljajte: “Ono što drugi misle o meni nije moja briga.” To je korisna mantra. Ne možete kontrolirati tuđa mišljenja, ali zato možete biti ponosni na sebe, što je važan faktor sreće.

3. Više se družite

SMS je praktična stvar, mailovi su sjajni za sramežljive, a društvene mreže su sjajan način za održavanje kontakta, ali ništa ne može zamijeniti druženje licem u lice s prijateljima. Isto vrijedi i za posao.

>>Budite sretni od glave do pete u svom tijelu

4. Ljudi su društvena bića

Više ćete postići u izravnom kratkom razgovoru s kolegom nego putem maila. Svaki put kada nekom uputite poziv na kavu, vaše samopouzdanje raste.

5. Kreirajte svoju budućnost

Zamislite sebe za deset godina. Upotrijebite sva osjetila za kreiranje mentalnog filma koji uključuje sve mogućnosti. Gdje ćete živjeti, s kim, što ćete raditi na poslu i u slobodno vrijeme? Kada složite jasnu sliku, krenite u postupnu realizaciju.

6. Postavljajte sebi male ciljeve 

Male, lako savladive promjene u životu, djeluju stimulativno, donose zadovoljstvo i konačno ispunjenje velikih ciljeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije