Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Od luka do krumpira: S ovim povrćem možete odmrznuti svoj automobil

shutterstock
18.01.2024.
u 10:30

Možda nećete odmah pomisliti na povrće kao na čarobni alat za odmrzavanje vašeg automobila, ali ove trikove su odobrili stručnjaci i odlično funkcioniraju.

Potreba za odleđivanjem vašeg automobila tijekom zimskih jutara prokletstvo je mnogih ljudi prilikom putovanja na posao, a kako dođe hladno vrijeme, vrijeme koje će trebati da se riješite svog leda koji se stvorio na prozorima i retrovizorima automobila samo će se povećati, piše Mirror.

Postoji mnogo namjenskih proizvoda - poput spreja za odleđivanje - koji su vam dostupni za brže odleđivanje automobila, a mnoga vozila čak imaju ugrađene sustave za ubrzavanje ovog iritirajućeg procesa, no to nisu jedini načini rješavanja ovog problema. Trenutačno u vašoj kuhinji ima i povrća koje može biti korisno kada je u pitanju odmrzavanje vašeg automobila.

VEZANI ČLANCI: 

Možda nećete odmah pomisliti na povrće kada se uhvatite u koštac s ledenim automobilom, ali zapravo postoji čitav niz njih koji mogu ozbiljno pomoći procesu, a sve su to jeftine opcije. Prvo, krumpir. Ispostavilo se da to nije samo ukusan prilog, već može spriječiti i stvaranje leda na prozorima vašeg automobila.

Prerežite krumpir na pola i utrljajte ga u cijelo vjetrobransko staklo i prozore noć prije nego što najavljuju hladno jutro, a molekule šećera prisutne razgraditi će mraz čim se počne stvarati. Luk djeluje na sličan način. Njega također utrljajte u stakla vašeg automobila kako bi izbjegli zamrzavanje.

VEZANI ČLANCI:

Ako slučajno nemate krumpira ili luka u blizini, postoj još jedna sjajna opcija: krastavac. On je nevjerojatno učinkovit te će vam smanjiti vrijeme koje trošite na odmrzavanje automobila. To je zato što djeluje kao 'prirodno sredstvo protiv vlage', kaže Callum Butler iz ALA osiguranja. Butler objašnjava da 'krastavac sadrži prirodna ulja koja stvaraju hidrofobnu površinu kada se trljaju po staklu ili ogledalu'.

'Vodootporna svojstva krastavca pomažu da se vaše vjetrobransko staklo ne kondenzira i ne stvara maglu. U biti, to je kao da vašem vjetrobranskom staklu date zaštitni film koji sprječava kondenzaciju tijekom hladnijih mjeseci', dodaje.

Konačno, tu je i bundeva. 'Tajna leži u sadržaju škroba koji se nalazi u bundevama. Obavezno ogulite kožu i utrljajte unutarnji sloj na vjetrobransko staklo za brzo odleđivanje. Škrob djeluje kao barijera između leda i stakla, sprječavajući ga da se brzo ponovno smrzne. To znači da možete provesti manje vremena na hladnoći, stružući po vjetrobranskom staklu', rekli su stručnjaci iz Motor Matcha.

Počela je sezona zamagljenih stakala u automobilima: Pogledajte kako ih brzo i jednostavno odmagliti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije