Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravo odrastanje

Evo nekoliko odličnih ideja za zdrave dječje obroke!

Jabuka
Foto: Thinkstock
1/4
05.10.2018.
u 10:00

U vječnoj dilemi i pregovorima o tome što je zdravo, a što fino, možemo se naći na pola puta i pripremiti male obroke koji sadrže i zdravo povrće i voće

Što ponuditi mališanima kada se gladni vrate iz škole, prije ili nakon izvanškolskih aktivnosti ili u opušteno nedjeljno jutro kada za doručak ima više vremena? Neka to budu obroci u kojima će uživati i veliki i mali.

U vječnoj dilemi i pregovorima o tome što je zdravo, a što fino, možemo se naći na pola puta i pripremiti male obroke koji sadrže i zdravo povrće i voće, ali napravljeni su tako da su djeci privlačni izgledom i mirisima te pogotovo okusom. Ako je u obroku, primjerice, brokula, malo šećera nakon toga ne škodi. No ako inzistiraju samo na nečem slatkom, neka to bude obrok od zdravijih namirnica poput agavina sirupa, sušenog ili svježeg voća, orašastih plodova i meda.

Dobro je kombinirati i tradicionalnu kuhinju s novim, egzotičnijim namirnicama i načinima pripreme kako bi se djeci razvili okusni pupoljci te proširili njihovi gastro vidici od malih nogu. Kompromis je ključna riječ, a krajnji rezultat - zdravo, sito i zadovoljno dijete – ipak je najvažniji. Mamama, tatama ili drugim kućnim kuharima ovi će zalogajčići biti jednostavni i brzi za pripremu, a zbog finih
okusa rado će ih jesti i drugi članovi obitelji. Uživajte zajedno i neka nijedan obrok, koliko god na brzinu bio napravljen, ne ostane bez onog specijalnog sastojka - prstohvata ljubavi.

Pogledajte i video Cheesecake sa samo tri sastojka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije