Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Nakon ovoga, tekila bi mogla postati vaše omiljeno piće

tekila
Thinkstock
08.05.2017.
u 08:22

Stari su Meksikanci, čini se, napravili itekako dobru stvar proizvevši rakiju od agave.

Meksička rakija od agave mnogima je prvi izbor pića. Riječ je naravno, o tekili, meksičkom nacionalnom brandu kojem korijeni sežu još od davne 1530. godine.

Stari su Meksikanci, čini se, napravili itekako dobru stvar proizvevši rakiju od agave. Novo istraživanje pokazalo je da tekila može imati i povoljan utjecaj na zdravlje kostiju.

Istraživači iz Center for Research and Advanced Studies u Meksiku, izdvojili su supstance iz tekile koje pomažu apsorpciji kalcija i magnezija u tijelu. To će saznanje posebno pozdraviti osobe koje pate od osteoporoze jer polimeri iz agave koji su tijekom istraživanja dani miševima, potaknuli su obnovu kostiju čak i uz prisutnost osteoporoze, koja se nakon 8 tjedana od ubrizgavanja supstanci iz agave oboljelim miševima, poprilično povukla. 

Liječnica i voditeljica istraživanja, dr. Mercedes López, zaključila je da konzumacija fruktana iz agave potiče stvaranje nove kosti. 

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:03 08.05.2017.

tekilu nema šanse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije