Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Gotovo dvije trećine milenijalaca spavaju goli i bolje se naspavaju

Također, istraživanje je pokazalo da oni koji to prakticiraju imaju više seksualnih odnosa za razliku od onih kojima nije baš po volji spavati gol
09. rujna 2018. u 08:24 18 komentara 11981 prikaza
Foto: Getty Images

Gotovo dvije trećine milenijalca vole spavati goli i oni koji to rade imaju bolji seksualni život i kvalitetniji odmor od onih koji spavaju u pidžami, rezultati su to najnovijeg istraživanja.

voda dobro je znati Pijete hladnu vodu? Doznajte je li to dobar izbor za vaše zdravlje

Istraživanje je proveo Joe Mercurio, voditelj projekta 'Savjetnik za madrace'.

Od 1000 ljudi, 60% priznalo je da uživa spavati bez odjeće.

Također, istraživanje je pokazalo da oni koji to prakticiraju imaju više seksualnih odnosa za razliku od onih kojima nije baš po volji spavati gol. A zanimljivo je i da od njih 75% koji su rekli da spavaju goli su priznali da su u dugogodišnjim vezama.

vjerovanje u čudo Kada teško obole, i liječnici odlaze 'iscjelitelju' po čudotvorni napitak

Gotovo 70 posto ispitanika koji spavaju goli rekli su kako to čine jer im je udobnije bez odjeće. Oko 58 posto ispitanika izjavilo je kako ih spavanje u krevetu bez odjeće opušta, a 54 posto je reklo da im pozitivno utječe na kvalitetu sna.

Dvadeset posto ispitanika izjavilo je da su se njihove genitalije osjećale "slobodno i sretno" kad su otišli u krevet bez pidžame.

Istraživanje je otkrilo i to da muškarci imaju veću vjerojatnost da će spavati goli nego žena, ali više od polovice žena koje su odgovorile, također su rekle da su to učinile.

Buđenje jutarnje navike Ustali ste na lijevu nogu? Ovo biste trebali napraviti da vaš dan prođe bez stresa

No, na anketi su priznali i kako ih je praksa 'takvog spavanja' znala dovesti do vrlo nezgodnih situacija, kao što su to neplanirani ulasci roditelja u sobu ili ako se u hitnim situacijama trebaju brzo probuditi i napustiti kuću, a da ne pričamo od rizika od cimera ili prijatelja da uđu u sobu.

Da spavanje bez odjeće vodi do boljeg i kvalitetnijeg sna i odmora te pridonosi cjelokupnom zdravlju, potvrdila su i znanstvena istraživanja koja nam preporučuju da osim spavanja bez odjeće i smanjimo temperaturu u spavaćoj sobi.

klinci ISTRAŽIVANJE Milenijalci više vole čitati vijesti nego ih gledati na videu

Milenijalci, djeca 'Baby boomersa', odnosno generacija 'Mi' rođena je između 1978. i 2000. godine. Opisuju se kao uglavnom socijalno osjetljivi, tolerantni, ekološki osviješteni i informatički pismeni.

Statistike su pokazale da su bolje obrazovani, manje skloni politici te više buntovni.

>> Pogledajte video - 4 mjesta na njezinom tijelu koja ne smijete dodirivati tijekom seksa

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Komen:

  Sto su to milenijalci? Odakle su dosli? Jesu li nasilni? Ima li ih medju nama? Kakve su im namjere? Kako ih prepoznati? Osim po tome sto spavaju goli. Jesam li i ja milenijalac jer ponekad spavam gol?

 • Avatar future Gohan
  future Gohan:

  Istina, spavam gol i odlično je...

 • Avatar Golum
  Golum:

  Spavam gol vec godinama i osjecaj je savrsen