Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dizajnerski profil

Michael Kors - dizajnersko ime vrijedno milijardu dolara

michael kors (1)
Pixsell
25.08.2012.
u 08:00

Dizajner koji nosi titulu omiljenog američkog kreatora svoj uspjeh temelji na reinterpretaciji klasika. Njegove kreacije u posljednje vrijeme osvojile su žene diljem svijeta, a sve veću popularnost duguje showu Project Runway

Michael Kors, dizajner najpoznatiji po uspješnoj sinergiji klasičnog, američkog glamura i sportske elegancije, jedan je od onih ljudi koji ne vjeruje u provokacije i “art” izričaj u modi - njegov je cilj, kad kreira za svoje klijentice, da svaka žena izgleda dobro i bude sretna.

Još na početku svoje karijere, kada je u njujorškom butiku Lothar’s radio kao prodavač i dizajner, privukao je pažnju tadašnje modne elite, a 1981. odlučio je pokrenuti vlastiti brend koji je u proteklih 30-ak godina pretvorio u ime vrijedno milijardu dolara.

“Oduvijek sam znao da želim biti u modi - kao petogodišnjak rekao sam majci da mora ukloniti mašne sa svoje vjenčanice i poslušala me. Odrastao sam okružen snažnim ženama koje su me obožavale, a stalno su raspravljale o boji laka za nokte ili kroju hlača. Bile su opsjednute modom i to sam naslijedio”, prisjeća se Kors. Svoj uspjeh pripisuje globalizaciji i činjenici da njegove kreacije sada kupuju žene diljem svijeta.

“Kad sam tek počeo raditi, kao Amerikancu bilo mi je nezamislivo da neka Francuskinja želi nositi moje kreacije. Moda je bila jako podijeljena po državama i po dobi - srećom, ta vremena su prošla”, otkriva dizajner, koji je nekoliko godina proveo i u francuskoj modnoj kući Celine.

Danas osim uspješnog brenda sjedi i u žiriju popularnog reality showa Project Runway, a klijentice su mu poznate dame poput Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett i Catherine Zeta Jones, koje je često odijevao i za njihove filmske uloge.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije