Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKIT JE MOJE PLEME

Mario Nokaj: 'Inspiracija ilirskim plemenima i poviješću rukotvorstva koje želim održati živim…'

Mario Nukaj nakit
Foto: Juraj Vuglač
1/11
18.08.2016.
u 07:44

Nakit ima odliku očuvanja posebnih trenutaka našeg života, a kao vrijednost i emocija zadovoljstvo je svake žene i muškarca.

Poznati model Josip Tešija snimio je modnu kampanju za unikatni, ručno rađeni nakit Marija Nokaja inspiriran ilirskim plemenima i poviješću rukotvorstva.

"Moda nikada ne staje. U stalnoj potrazi za inspiracijom, često se okrećemo onome što nam je strano i krenemo ga banalizirati i uveličavati do neprepoznatljivosti. Oponašamo samo dijelove do kojih nam je osobno stalo, zaboravljajući na kulturu koja ih je stvorila. Zato vješamo životinjske fetiše oko vrata, stavljamo na sebe prstenje i narukvice, bez ikakve svrhe i značenja koje su te radnje nekoć imale, u nadi da će nam barem podsvjesno pružiti sreću, zaštitu ili mir". To su ideali kojima se vodi vlasnik Zatarne Mario koji već 20 godina izrađuje nakit koji je svoje vlasnike našao u svim dijelovima svijeta.

Nakit ima odliku očuvanja posebnih trenutaka našeg života, a kao vrijednost i emocija zadovoljstvo je svake žene i muškarca.

Foto: Juraj Vuglač

Foto: Juraj Vuglač

>>Hobi je pretvorila u posao, a njene sandale pravi su ovosezonski hit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije