Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOSTAVLJANO ŠTENE

Mali Nemo pronađen na cesti slijep i prekriven crvima

štene nemo psić
Foto: Iz albuma Udruge za zaštitu životinja Prijatelji
1/3
11.11.2013.
u 16:32

Potpuno dezorijentiran i dehidriran, padao je s nogu i tresao glavom, veterinari pretpostavljaju da je udaren tupim predmetom

Iako ima tek dva mjeseca, mali Nemo već je naučio da je život težak. Pronađen je na cesti u Savskoj Vesi kraj Čakovca, sam, a kako je i od kuda tamo dospio vjerojatno se nikada neće saznati. U Udruzi za zaštitu životinja Prijatelji, čiji su se volonteri nagledali svega i svačega, kažu da dugo neće moći izbrisati sjećanje na malo crno klupko koje je doneseno u azil u Čakovcu.

Teško stanje

- K nama je stigao u vrlo teškom stanju. Potpuno dezorijentiran, dehidriran, padao je s nogu i stalno tresao glavom. Dlaka mu je bila sva zamršena, a ispod nje, na koži, na pedesetak mjesta bila su legla crvi. Njih na tisuće gmizalo je po jadnom izmučenom štencu - kaže Aleksandra Hampamer, predsjednica Udruge. Odmah su potražili pomoć veterinara, koji je nakon pregleda utvrdio traumu glave, a najvjerojatnije je nastala jer je malog Nemu netko udario tupim predmetom. Udarac je izazvao i krvarenje, zbog kojeg je Nemo trenutno slijep. Veterinari se ipak nadaju da će mu se vid vratiti kad se krvarenje zaustavi.

- Još uvijek nema naznaka poboljšanju, no svi se nadamo da će se to dogoditi jer je unatoč svemu Nemo predivno štene newfoundlandera - ističe A. Hampamer i dodaje kako su na kontrolnom pregledu veterinari pronašli crve i u ušima.

Pametan i umiljat

Unatoč svemu, Nemo je umiljat, pametan i najviše vremena provodi u krilu volonterke koja mu je pružila privremeni dom. Sve troškove njegova liječenja snosi Udruga, a Nemo je samo jedno od 55 ostavljenih štenaca o kojima se trenutno brinu. Kad tome dodaju i 225 odraslih pasa u azilu, jasno je zašto i opet mole sve koji mogu da im pomognu. Svaka donacija, pa i ona najmanja, njima će dobro doći.

Komentara 2

TG
teta.gordana1
17:26 11.11.2013.

Živim u mjestu gdje sam imala priliku vidjeti što se sve radi s psima, a pogotovo štencima...djeca su pogotovo okrutna, a roditelji to nazivaju "djeca se igraju"...zato, svaka čast volonterima Azila "Prijatelji" koji brinu o onim četveronožnim dušama koje nitko ne želi... a isto tako svaka čast i volonterima Udruge "Sklonište dobrote" koji zbrinjavaju "ničije" mace a koji su prvi pronašli i Brunu, kujicu koja je oko vrata imala strašne rane od ženske najlonke koja je urasla u tkivo, a kojom je bila vezana... Dok je takvih mladih ljudi još ima nade za naše društvo.

BA
batto
17:40 11.11.2013.

...sram bilo onoga, tko je to napravio....!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije