Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ljetni odmor u zelenoj oazi Nacionalnog parka Plitvička jezera

NP Plitvička jezera
Foto: NP Plitvička jezera
1/2
06.06.2024.
u 11:11

Jezera i slapovi našeg najpoznatijeg nacionalnog parka, NP Plitvička jezera, mnogim će zaljubljenicima u prirodu biti na listi za posjet tijekom ovogodišnjeg ljetnog odmora. Ukoliko ste jedan od njih, donosimo vam nekoliko opcija za boravak na ovom izvanrednom mjestu svjetske prirodne baštine.

Posebna ponuda Nacionalnog parka Plitvička jezera za ljeto 2024. uključuje promotivne aranžmane od 1, 2 ili 3 noćenja s doručkom ili polupansionom u hotelima Jezero i Plitvice smještenim u centralnoj zoni Parka. Pored uključene ulaznice u nacionalni park, gosti oba hotela imaju mogućnost besplatnog korištenja whirlpoola, finske saune, turske kupelji i fitness dvorane u hotelu Jezero, s popustima na masaže. Aktivan dio odmora u aranžmanu je, naravno, posjet Parku, ali i vožnja drvenim čamcima na vesla po jezeru Kozjak. U šetnji Parkom ove godine možete otkriti jednu novu lokaciju – vidikovac Tomićevo pogledalo, smješten na visini od 685 metara nadmorske visine s panoramskim pogledom na pet Gornjih jezera. Lokalna ponuda je nezaobilazna. Ovisno o aranžmanu, uključena je s popustima na ulaznice u Baraćeve špilje, Cerovačke špilje, Speleon-centar podzemne baštine te jahačke ture na lokalnim rančevima.

Jedan potpuno drugačiji doživljaj Plitvičkih jezera sadržan je u Tech Detox aranžmanu, koji je predviđen za manje grupe do 10 osoba u trajanju od 4 dana. Promatranje izlaska sunca na rubu prašume Čorkova uvala te vođena tura uz pratnju stručnog vodiča po istoimenoj planinarskoj stazi, daleko od tehnologije, pravi su poticaj za oživljavanje veza s prirodom. Uz smještaj u hotelu Jezero i ulaznicu u Park, ovaj aranžman uključuje jogu, masažu, whirlpool i saunu, dok su popusti osigurani na jahačke ture i vožnje kočijom na obližnjem ranču, ulaz u Baraćeve špilje i Speleon. Jedna od večera unutar Tech Detox aranžmana priprema se u Ličkoj kući, restoranu koji, od fantastičnih lokalnih jela do toplog rustikalnog ambijenta, odiše tradicijom destinacije Lika. Lička kuća je 2023. godine prema Travelers’ Choice® 2023 od strane Tripadvisora® svrstana u 10% top restorana na svjetskoj razini, koji su pružili gostima iznimno gastronomsko iskustvo, na što je uprava Nacionalnog parka Plitvička jezera na čelu s ravnateljem Tomislavom Kovačevićem iznimno ponosna.

Foto: NP Plitvička jezera

Za sve ljubitelje kampiranja, kao i one koji će tek otkrivati ljepote boravka u neposrednom kontaktu s prirodom, u okviru Parka nalaze se kampovi Korana i Borje. U kampu Korana ovog ljeta se nude aranžmani od 2 ili 3 noćenja u bungalovima s doručkom ili polupansionom kao i uključenom ulaznicom u nacionalni park. Ovisno o odabranom aranžmanu, dodatno sadrže najam čamca za veslanje, najam štapova za nordijsko hodanje, popuste na ulaznice za Baraćeve špilje i Speleon te popuste na usluge obližnjeg adrenalinskog parka, jahačke ture i vožnje kočijom na lokalnom ranču.

U pripremi je još jedna zajednička ulaznica za Lika destinaciju s periodom iskoristivosti od 20.6. do 31.10.24., a kupuje se isključivo na blagajnama i u web trgovini Nacionalnog parka Plitvička jezera. Posjetitelji Parka će na ovaj način moći po povoljnijoj cijeni kupiti jednu ulaznicu za posjet različitim zaštićenim lokalitetima u Lika destinaciji.

Uvršten 2024. na prestižnu listu zelenih putovanja, Travel Green List™, koju sastavlja vodeći britanski časopis u svijetu putovanja Wanderlust Travel Magazine, Nacionalni park Plitvička jezera će se zasigurno naći i na ruti sve većeg broja onih koji prakticiraju održiva putovanja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije