Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smiling report

Kod nas djelatnici pozdravljaju, ali osmijeh ne dobije svaki kupac

'Woman holding shopping basket'
'Jupiterimages'
22.03.2012.
u 08:50

Djelatnici se najviše osmjehuju u beauty industriji, čak 89 posto, a najmanje u prijevozu

U svijetu prosječno 75 posto kupaca dobije osmijeh, 79 posto ih je pozdravljeno, a samo u 45 posto slučajeva ponuđen im je dodatni proizvod, otkrilo je to veliko istraživanje Smiling report 2011., u kojem su sudjelovali pružatelji usluga tajnoga kupovanja u Aziji, Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, uključujući i Herakleu, agenciju za mystery-shopping u Hrvatskoj.

U 2011. Austrija i Paragvaj sa 96 posto drže prvu poziciju na ljestvici osmijeha, a Pakistan je na dnu ljestvice jer se kupcima osmjehuje samo 37 posto djelatnika. Hrvatska je pretposljednja na ljestvici, ispred Pakistana, a osmjehujemo se tek svakom drugom kupcu (54 posto) dok je u 2010. godini rezultat za osmijeh bio 75%.

Djelatnici se najviše osmjehuju u beauty industriji sa 89 posto, a najmanje u djelatnostima prijevoza (51%). Kada je o pozdravima riječ, u 2011. godini najviše su pozdravljali djelatnici u Čileu i Kolumbiji (99%), a u Hrvatskoj u 2011. godini pozdrav je na boljoj razini nego što je bio (porastao je sa 69 na 78%). Trn u oku djelatnicima svakako je kategorija dodatne prodaje u kojoj se Hrvatska ponovno nalazi pri dnu ljestvice s rezultatom od 29%. Uspoređujući rezultate, Hrvatska slijedi svjetske trendove jer su kategorije osmijeha i dodatne prodaje znatno pale, a porast je uočen samo kod pozdrava, stoji u priopćenju Heraklee. Rezultati studije temeljeni su na više od 1,6 milijuna pitanja iz 32 zemlje.

Komentara 16

Avatar Grunf
Grunf
09:09 22.03.2012.

ako kupci se hoće smijat nek si posude neku komediju ko bi im se smijao za tak malu plaću

JU
jujo
09:11 22.03.2012.

Mnogo puta dolazim u trgovine u Hrvatskoj i jako mi je svaki puta neugodno da sam ija jedan Hrvat. Moje misljenje je da trgovacki radnici (ne svi)kad dodjem u trdovinu misle idi kuci ne zadrzavaj tako reci ko te je.....!!!! I za takvo ponasanje traze jos i vece mjesecne place. Hrvatski radnici na svim mjestima i na drzavnim morali bi se ponasati kulturnjije. Sa puno postovanja Vas citaoc.

ZE
zendraf
10:35 22.03.2012.

Ma smješkaju se Hrvati, ali kiselo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije