Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Kako se nositi s prekidom na društvenim mrežama

Društvene mreže donijele su nove komplikacije – vezu moramo i početi i završiti dva puta i na dva načina.
16. svibnja 2012. u 13:30 1 komentara 21 prikaza
Facebook
Foto: AFP

Prekidi veze uvijek su bolni, pogotovo ako je veza trajala duže vrijeme. No pojavom društvenih mreža i "preseljenjem" dijela života na internet, ljubavni je život dodatno zakompliciran. Sreća koju ste osjećali kada ste na Facebooku mijenjali status iz Single u In A Relationship čista je suprotnost osjećaju koji doživljavate kada se radi o obrnutoj promjeni.

Opet ste sami, a nakon prekida u stvarnom životu, vrijeme je i da riješite onaj virtualni. Pročitajte četiri savjeta koji će vam olakšati proces internetskog prekidanja veze i pomoći vam da stvorite potrebnu distanciju. 

1. Promijenite sve lozinke koje ste dijelili. Ako ste razmijenili lozinke za Facebook ili e-mail, vrijeme je da ih promijenite. Ne želite znati više o svom bivšem nego što je apsolutno nužno. A možda ni to. 

2. Zaštitite privatnost. Ne morate više dijeliti svoj privatni život s bivšim dečkom. On ne mora vidjeti svaki vaš status ili nove fotografije s ljetovanja. Ako vam počne postavljati pitanja o privatnom životu, odgovarajte površno, kratko i općenito.  

3. Manje komunicirajte s bivšim. Nema potrebe da se čujete svaki dan na chatu ili SMS-om. Ako vam treba nešto od njega, nazovite ga i budite kratki i konkretni.

4. Pazite u razgovoru sa zajedničkim prijateljima. Nikad ne znate jesu li neki zajednički prijatelji i poznanici u kontaktu s vašim bivšim pa zato nemojte pričati loše o njemu ili vašoj vezi. Važno je da očuvate svoj obraz i dostojanstvo. Zato nemojte s njima dijeliti ono što ne želite da dođe do vašeg bivšeg.

otkrio gdje je za valentinovo
Grašo progovorio o vezi s Hanom Huljić, ali i puncu Tončiju: 'Svaka spačka može bit' fatalna za njega'
CVH
Pametni sustavi poboljšavaju sigurnost na cestama
Najčešći uzrok prometnih nesreća su ljudske pogreške, a ovo su sustavi koji to pokušavaju ispraviti
  • plava5:

    Ovo koda je napisala trinaestogodišnjakinja!