Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorile seks stručnjakinje

Kako reći partneru da neke stvari u krevetu ne radi kako biste vi htjeli?

shutterstock
06.06.2021.
u 21:32

Zapišete bilo koje seksualne radnje koje vam padnu na pamet, a onda s partnerom naizmjence označavate kućice sa 'Da, ne i možda' odgovorima, savjetuje seks stručnjakinja

I najboljim se parovima s vremena na vrijeme dogodi da seks bude loš, ali kad se to dogodi, treba odmah nešto poduzeti, a nikako se ne pomiriti se s tim da jednostavno nije i neće biti dobro, kaže direktorica za edukaciju seks wellness brend Satisfyer, Megwyn White

- Ako problem ne riješite, sebi uskraćujete dobar provod, a ako ste u ozbiljnoj vezi, loš seks može dugoročno loše utjecati na vezu - objasnila je, a ovo je par savjeta za situacije kad s partnerom u krevetu nije kako bismo htjeli:

Izbjegavajte kritike

- Čak i ako je seks bio grozan, sjetite se da druga osoba zaslužuje vaše poštovanje i obzir kad o tome pričate, pa pažljivo i pametno birajte riječi - kaže White i dodaje da prvenstveno treba znati kako i kada pričati s partnerom.

Prvo što ona parovima kaže, dodaje, je da vam je cilj obostrano zadovoljstvo, pa je važno i reći kad netko osjeća nelagodu ili neugodu.

 

Usredotočite se na ono što vas uzbuđuje, a ne na ono što vas odbija

- Ako vam nije baš odbojno nešto što vam partner radi, pokušajte izbjeći fraze poput 'Mrzim kad radiš to i to...', savjetuje White.

Foto: Shutterstock

Izaberite pravi trenutak za razgovor

- Neka to bude vrijeme kad imate punu partnerovu punu pozornost, da ona ili on nisu usredotočeni na nešto drugo - rekla je za Metro tantra učiteljica Sofia Sundari.

Ona savjetuje da partneru kažete kako s njim želite podijeliti nešto što je vama važno, no svakako izbjegavate 'prozivanje i ukazivanje na pogreške'.

- Ostanite pri tome što su vaše želje i potrebe - napominje Sundari.

Kad je o seksu riječ, dodaje, svi se možemo osjećati ranjivo i izloženo, pa je često najbolje takve razgovore voditi izvan spavaće sobe, gdje nema pritiska da se nešto mijenja odmah. 

Koristite ruke

Ako vam se razgovor čini pretežak, druga opcija je da partneru rukama pokažete što biste htjeli. 

- Ako vam je, na primjer, klitoris jako osjetljiv, nježno mu primite ruku i pokažite mu kako volite da vas dodiruje - savjetuje Sundari. .

Ovo su najodbojnije stvari koje muškarci rade tijekom seksa

1/6

Napravite popis 

- Još jedan način za počinjanje razgovora o vašim maštarijama i granicama je sastavljanje popisa sa 'Da, ne i možda' - kaže White.

Ona savjetuje da zapišete bilo koje seksualne radnje koje vam padnu na pamet, a onda s partnerom naizmjence označavate "Da, ne ili možda".

Ovo, rekla je, može biti i seksi i zabavan način da se bolje upoznate i istražite stvari o kojima možda prije možda niste ni razmišljali, ali je bitno da se pritom 'igrate' i popis ne shvaćate previše ozbiljno.

- Ako nešto ne ide kako ste zamislili, samo se nasmijte i krenite dalje - zaključila je.

Ovo su znakovi da žena želi seks. Prepoznajte ih!

Komentara 1

MO
montello
18:18 07.06.2021.

svese moze reci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije