Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Smije li se piletina više puta podgrijavati? Stručnjakinja ima odgovor

Shutterstock
04.06.2021.
u 07:00

Ako stoji dulje od tri dana u hladnjaku, nikako, kaže stručnjakinja.

Ostalo vam je piletine od nekog ručka i niste sigurni smijete li je podgrijavati i koliko puta? Ukratko, smijete, ali morate paziti na neke stvari.

Prvo, ako stoji u hladnjaku dulje od tri dana trebate je baciti. Drugo, ne smijete je podgrijavati prekratko, ali ni predugo da se ne bi posušila.

Lydia Buchtmann iz Food Safety Information Council rekla je da se piletina može podgrijavati i više puta, ali mora doseći temperaturu od 70°C, a to je najlakše provjeriti uz pomoć termometra za kuhanje.

Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!

Možete to napraviti u pećnici - zagrijte ju, ubacite piletinu na nekoliko minuta i kada je izvadite van prelijte s malo ulja kako biste dobili hrskavost.

Druga opcija je mikrovalna pećnica, ali budite oprezni jer ista često ne podgrije hranu ravnomjerno. Najbolje bi bilo da komad mesa izrežete prije, a onda stavite na minimalno tri minute. Ostavite da stoji još dvije prije posluživanja, prenosi The Sun.

Jesu li kokice zaista dobar izbor za mršavljenje ili bismo ih trebali izbjegavati?

1/4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije