Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suha koža

Kako njegovati osjetljivu kožu? 10 savjeta za prirodnu njegu

maska za lice
Foto: Thinkstock
1/5
13.09.2016.
u 14:38

Osim vanjskih faktora, veliku ulogu ima i genetika koja je preduvjet za pojačanu osjetljivost.

Osjetljiva koža je najčešće jako suha koža sklona raznim reakcijama poput pustila (žučkaste, gnojem ispunjene otekline), malih nepravilnosti i prištića te ima tendenciju crvenila. Iznimno suha koža nije u mogućnosti zaštititi završetke živaca stoga dolazi do raznih osjetljivih reakcija.

Osim problema suhoće, osjetljiva koža može imati i kožna oboljenja poput alergijskih reakcija, ekcema, rozacee ili dermatitisa. Preveliko izlaganje vanjskim okolišnim faktorima kao što su: sunce, vjetar ili hladnoća mogu izazvati reakcija na osjetljivoj koži. Osim vanjskih faktora, veliku ulogu ima i genetika koja je preduvjet za pojačanu osjetljivost.

Osjetljiva koža loše reagira na sunce, kemikalije u proizvodima, pretjeranu količinu make-up i dehidraciju. Sklona je suhoći, svrbežu i crvenilu. Razina osjetljivosti varira od osobe do osobe.

S obzirom da je osjetljiva koža iznimno reaktivna i delikatna, zahtijeva posebnu brigu i pomno odabrane proizvode. Potrebno je pronaći odgovarajuće proizvode koji će vam omogućiti zdravu i sjajnu kožu.

10 savjeta kako na prirodni način postići lijepu kožu pročitajte na portalu Kreni zdravo

>>Jabučni ocat u službi zdravlja - evo kako će vas izliječiti...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije