Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepismenost

Jelovnik na Zrću: Čitatelj ogorčen zbog 'povrča' i 'krompira'

pag,zrce,jelovnik
Foto: Ivan M.
1/3
19.08.2013.
u 17:25

Osim sitnih pravopisnih pogrešaka, poput Kuhano povrče (umjesto povrće) i Pomesfrites (umjesto Pommes frites ili Prženi krumpirići) ističu se velike pogreške Pečeni krompir, Pire krompir i Blitva-krompir, dojavio nam je čitatelj

Mnogi se čitatelji ovog ljeta s pravom žale na previsoke cijene pojedinih artikala na Jadranu, no ima i onih koji su nakon pogleda na menije pojedinih restorana očima preokretali iz posve drugog razloga. Njih su šokirali nepismenost i pravopisne pogreške, a jedan od takvih slučajeva zabilježio je i naš čitatelj na Pagu.

– U jednom restoranu na Zrću, napravili su veliku pogrešku, ali izgleda da nikoga nije briga. Osim sitnih pravopisnih pogrešaka, poput Kuhano povrče (umjesto povrće) i Pomesfrites (umjesto Pommes frites ili Prženi krumpirići) ističu se velike pogreške Pečeni krompir, Pire krompir i Blitva-krompir. Naravno da je hrvatska riječ krumpir, a krompir se govori negdje drugdje – dojavio nam je čitatelj Ivan M.

Na vodičkoj rivi, također, stoji znak s pravopisnom greškom.

- Na vodičkoj šetnici naišli smo na menu sa posebnom ponudom: free wi fe - dojavio nam je čitatelj Davor M.

>>Imate li sličnih primjera šaljite nam na mail javi@vecernji.net

>>'Hrvatska plaši turiste zabranama i visokim cijenama'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije