Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uručene nagrade

Turistica iz Beograda milijunta je posjetiteljica NP Plitvice

plitvice,milijuntiti posjetitelj (1)
Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
1/3
04.09.2013.
u 16:02

Nacionalni park nagradio ih je Turisticu i njenog pratitelja sedmodnevnim punim pansionom u Hotelu Jezero i godišnjom ulaznicom za dvije osobe u Nacionalni park koju im je uručio zamjenik ministra za zaštitu prirode Nenad Strizirep.

Nacionalni park Plitvička jezera i ove je godine, ali tri tjedna ranije nego prošle dočekao svog milijuntog posjetitelja. Zajedno su doputovali Nataša Savić iz Beograda i Luka Petrović iz Osijeka. Ovaj mladi par zaposlen je na kruzeru i vidjeli su mnoge ljepote svijeta, a ljepotom poznatih jezera ostali su, kažu, očarani. Nacionalni park nagradio ih je sedmodnevnim punim pansionom u Hotelu Jezero i godišnjom ulaznicom za dvije osobe u Nacionalni park koju im je uručio zamjenik ministra za zaštitu prirode Nenad Strizirep.

Ravnateljica NP Plitvička jezera Lidija Bertović neizmjerno je zadovoljna ovom sezonom za koju kaže da je u ljetnim mjesecima doživjela svoj vrhunac, ali prostora za napredak ima u proljeće i jesen. Stoga, ističe, rade na novim projektima kao što je Hrvatski tjedan, prvi tjedan u listopadu kada će hrvatske obitelji za sto kuna moći provesti dan na Plitvicama uz mnoge sportske, gastro i druge aktivnosti. Inače 15% posjetitelja Plitvica su domaći posjetitelji, dok je 85% stranih turista, najvećim dijelom s njemačkog, engleskog i istočnoazijskog govornog područja. Gotovo 300 000 Japanaca posjetilo je ove godine Plitvice, istaknula je Bertović i najavila zajednički projekt s Bosnom i Hercegovinom.

- Jedna bosansko – hrvatska udruga dobila je milijun kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva turizma za razvoj biciklističkih staza na području Općine Plitvička Jezera i Bihaća, a projekt će vrlo brzo biti i službeno predstavljen - kazala je Bertović.

>>Platili najskuplje putovanje na svijetu, dolaze i na Plitvice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije