Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod borom

Iznenadite voljenu putovanjem, parfem je za nemaštovite

'darovi_bih_nnn_231209'
'Photoshop'
27.11.2010.
u 13:10

Božićna kupnja može biti pravi izazov, a odabrati pravi dar vještina je koju muškarci najčešće nemaju, savjetujemo vam kako izabrati idealan dar

Božićna kupnja može biti pravi izazov, a odabrati pravi dar vještina je koju muškarci najčešće nemaju. Tek svaki deseti muškarac odabire pravi dar za partnericu, pokazuje istraživanje trgovina Sainsbury’s. U studiji je sudjelovalo 3000 žena, a kao najčešću pogrešku navele su darivanje odjeće pogrešnih veličina. Čak 22% žena kaže da će dobiti užasan dar, prenosi Daily Mail. Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić kaže da žene više obraćaju pozornost na detalje dok ih muškarci ne primjećuju i zato se u darivanju događaju nesporazumi. – Muškarci ne vide detalje, često ne znaju boju očiju i boju bluze koju žena nosi. Stvore općeniti dojam, ali ne ulaze u detalje, a trebali bi jer dar za Božić je detalj – zaključuje.

Što pokloniti voljenoj osobi:

Parfem

Da biste odabrali pravi parfem, potrebno je dobro poznavati osobu kojoj ga darujete. No, parfem često može biti izlika u slučaju nemaštovitosti, pa je bolje darovati bilo što drugo osim parfema. Darujte parfem ako znate da osoba kojoj darujete želi neki određeni parfem.

Odjeća

Istraživanja pokazuju da je najiščekivaniji ženski dar ove godine odjeća. No samo ako odaberete pravu veličinu haljine, majice, donjeg rublja. Ako ne odaberete, bolje je kupiti premalu haljinu (kompliment) nego preveliku (govorite kako mislite da vam je partnerica debela).

Gadgeti

Pokloniti najmoderniji iPod, Iphone ili sličnu igračku može biti poprilično skupo, ali i efektno. Takve darove vole svi, i cure i dečki. Novo istraživanje pokazuje kako se dečki ovog Božića najviše raduju novim igraćim konzolama.

Sitnice za dom

Šalice za kavu, umjetničke vaze i mirisne svijeće nikako nisu dobar dar za partnericu. Majka ili baka ovakav bi dar primila s oduševljenjem, ali većina žena za dar očekuje nešto osobno, s čime se može hvaliti pred prijateljicama.

Nakit

Nakit se najčešće daruje u situacijama kada je veza već postala ozbiljna. Preuranjeno poklanjanje zlatnine može prestrašiti djevojku koja nije sigurna u svoje osjećaje ili iživcirati djevojku koja misli da se skupim poklonima želi pridobiti njena naklonost

Putovanje

Želite li izbjeći darovanje parfema ili nakita, idealan dar bio bi putovanje. O vašem budžetu ovisi hoćete li darovati krstarenje za nekoliko tisuća kuna ili advent u Beču za 900 kuna. Većina partnera ovakav bi dar shvatila kao važnost zajedničkog provođenja vremena.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:22 27.11.2010.

\"Preuranjeno poklanjanje zlatnine može prestrašiti djevojku...\" Možda mladu djevojku, zrelu ženu ne. Naročito, ako je u zlatnini mali dijamant.

OB
-obrisani-
13:29 27.11.2010.

Dobar nakit je zlatno osiguranje. Za olujnih vremena uvijek ga možeš prodat. Dok prebrodiš najgore.

TA
tapiros
03:54 28.11.2010.

Nakitom se kupuje ljubav. Ja ljubav ne želim kupovati. Ako moram, ta me žena sljedeće minute više neće vidjeti. Sponzoruše su za jadnike koji ne mogu pronaći pravu ljubav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije