Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supernamirnica

Izgubite kilograme i zaštitite se od dijabetesa tipa 2 uz bademe

Bademi
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
06.03.2014.
u 09:35

Nutricionisti tvrde kako usprkos visokoj kalorijskoj vrijednosti badema, pomažu kod gubitka kilograma i sprečavanja pretilosti, ali i djeluju preventivno protiv dijabetesa tipa 2.

Većina masnoća koje bademi sadrže su mononezasićene masnoće, a one djeluju pozitivno na smanjenje kolesterola i smanjuju rizik od srčanih bolesti.

Nutricionisti tvrde kako usprkos visokoj kalorijskoj vrijednosti badema, pomažu kod gubitka kilograma i sprečavanja pretilosti, ali i djeluju preventivno protiv dijabetesa tipa 2.

Treba istaknuti i to da sadrže esencijalne minerale, to su magnezij koji je ključan u procesu stvaranja energije, ali i za zdravlje kostiju, zatim kalij koji kontrolira ravnotežu tekućine u tijelu i pomaže kod smanjenja krvnog tlaka, kao i kalcij koji čuva čvrstoću kostiju.

>>Ključ se skriva u hladnjaku! 7 namirnica za vječnu mladost

>>Ako dosad niste imali iskustva s ovom namirnicom, krajnje je vrijeme!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije