Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Iz sudopera dolaze neugodni mirisi? S ovih nekoliko trikova brzo riješite problem

Shutterstock
24.08.2022.
u 10:30

Postoje brojni skupi proizvodi s kojima se to može riješiti, ali to su kemikalije. Radije isprobajte ova prirodna rješenja

Često se događa da iz sudopera u kuhinji dolazi neugodan miris, a uzrok tog mirisa najčešće su ostaci hrane koji se talože u odvodu i na kojima se potom stvaraju bakterije. Osim što razne tekućine i mali ostaci hrane koji u odvodu zaglave s vremenom mogu početi smrdjeti, mogu i prouzročiti začepljenje. Iz tog razloga vrlo je važno redovito čistiti i ispirati odvod, a evo i kako ćete to najlakše učiniti, piše Express

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`:

1/5

Soda bikarbona i krupna sol
Lonac napunite vodom i kuhajte dok ona ne bude kipuća. Zatim u nju dodajte pet žlica krupne soli i isto toliko sode bikarbone, te ulijte u odvod. Neugodni mirisi i bakterije će nestati. 

Soda bikarbona i alkoholni ocat
Stavite kuhati pola litre vode i dodajte jednu čašu bijelog octa. Zatim stavite oko 100 grama sode bikarbone u otvor sudopera i nakon toga kipuću vodu s octom. Začepite odvod i ostavite da djeluje preko noći. 

Ocat i krupna sol
Nakon sto ste zakuhali dvije litre vode, dodajte malo octa i nekoliko žlica krupne soli. Smjesu ulijevajte u odvod malo po malo, u razmaku od jednog sata.

Limun
Iscijedite dva limuna i ulijte sok u odvod. Ostavite da djeluje nekoliko sati i, ako možete, nemojte u to vrijeme otvarati slavinu. Limun je odlično prirodno sredstvo za dezinfekciju.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije