Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Imate najdražu šalicu iz koje uvijek pijete? Postoje dobri razlozi zašto se vežemo baš za ovaj predmet

Shutterstock
26.02.2021.
u 14:29

Iako se ovo nekima čini suludo, tim koji je proveo istraživanje otkrio je da postoje jako dobri razlozi zašto se emotivno vežemo baš za ovaj predmet.

Tvrtka Heinz provela je jedno istraživanje prije nekoliko godina na ovu temu i pokazalo se da je čak 60 posto ispitanika emotivno vezano za jednu šalicu i uvijek piju iz nje. Njih 40 posto reklo je kako je najdraža šalica nezamjenjiva, a trećina ispitanika priznaje da bi bili shrvani da im se razbije. Šestina ispitanika naljutila bi se da im netko bez pitanja uzme omiljenu šalicu. Iako se ovo nekima čini suludo, tim koji je proveo istraživanje otkrio je da postoje jako dobri razlozi zašto se emotivno vežemo baš za ovaj predmet.

Kako prenosi Mirror, prvi razlog je osjećaj posjedovanja. Ljudi imaju običaj precijeniti vrijednost stvari koje posjeduju, a to se odnosi i na šalice. 

Znate li što se događa s vašim tijelom ako kavu pijete odmah nakon buđenja? Stručnjaci imaju odgovor:

Drugi razlog je priča koja stoji iza šalice. Često ih dobijemo na poklon ili kupimo kao suvenir na putovanju, a upravo to izaziva emocije. Neke od njih, ukrašene tekstom ili motivima, mogu inspirirati i nasmijati jer vraćaju uspomene na period kada smo ih dobili, odnosno kupili.

Šalice također volimo zbog toplih napitaka koje sadrže. Neka istraživanja kažu kako samo stavljanje ruku oko tople šalice može izazvati pozitivne osjećaje, a pogotovo kada to povežemo s finim aromama kave, čaja ili tople čokolade. Također, većina toplih napitaka u sebi sadrži sastojke zbog kojih često posežemo za svojim šalicama, primjerice kofein.

Pijete kavu iz ovakvih šalica? Pazite, štetne su za zdravlje!

1/1
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
20:02 27.02.2021.

navika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije