Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Evo zašto djeca ne smiju jesti previše slatkog!

O štetnosti slatkiša za zube govori dr. stomatologije Martina Rafaj
30. travnja 2014. u 10:45 0 komentara 3987 prikaza
djeca i slatko
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/2

– Dakle, hrana koja je, recimo tako, izuzetno "karijesogena" je hrana bogata ljepljivim ugljikohidratima. To su svi gotovi slatki proizvodi koje možete kupiti na policama: keksi, napolitanke i tako dalje.

Oni su bogati glutenom i ugljikohidratima  – znamo i samo da gluten pšenice povećava ljepljivost te hrane i samim time imaju veću adheziju, odnosno mogućnost ljepljivosti za zube i stvaranje karijesa.

To su i svi slatkiši pa čak i riža, karamele i sve što je ljepljivo i bogato ugljikohidratima, o štetnosti slatkiša za zube, govori dr. stomatologije Martina Rafaj.

>>Liječnici: Dajte djeci 9 keksa na dan i spriječite debljanje

>>Volite slatko? Pročitajte kojih 15 problema uzrokuje šećer

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.