Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preokret

Liječnici: Dajte djeci 9 keksa na dan i spriječite debljanje

Keksi
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
27.03.2014.
u 15:20

Zdravi keksi bez šećera i bogati proteinima zavarat će djecu i dati im slatko za kojim žude, a neće ih odvesti preko ruba pretilosti.

Višak kilograma i pretilost već u najranijoj dječjoj dobi postaju prava epidemija.

Liječnici u SAD-u stoga su izdali smjernice roditeljima kako pomoći mališanima da prekomjernom težinom ne ugroze zdravlje.

Savjet začuđuje.

– Slobodno dajte djeci do devet keksa na dan, savjetuje kontroverzna dijeta koja korijene vuče iz Amerike, a liječnica Sarah Brewer ulaže goleme napore kako bi istu praksu primijenili i zdravstveni okviri u Velikoj Britaniji.

Dijeta preporučuje da se u dječjoj prehrani tijekom dana rasporedi devet keksa ili kolačića uz barem pet porcija voća i povrća. Da ne bi bilo zablude, ne radi se o običnim keksima.

Idejni začetnik dijete preporučuje keksiće spravljene od zdrave mješavine mlijeka, jaja te zobene kaše i drugih žitarica. Zdravi keksi bez šećera i bogati proteinima zavarat će djecu i dati im slatko za kojim žude, a neće ih odvesti preko ruba pretilosti.

>>Službeno je: Što više sjedimo, to nam je guza sve veća i deblja

>>Djeca s viškom kilograma jedu zdravije od one s manje kila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije