Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Dugo ste u vezi, a još vas nije zaprosio? Ovo bi mogao biti razlog

Svi zasigurno znamo za situaciju kada je par u vezi godinama i onda prekinu te se muškarac ubrzo oženi za sljedeću ženu koju je upoznao. Zašto je tome tako?
16. veljače 2020. u 20:57 0 komentara 5986 prikaza
Foto: shutterstock

Takvo ponašanje je vrlo neobično jer bi logično bilo da muškarac oženi ženu s kojom je proveo više godina, a još je više začuđujuće to što najčešće jako brzo zaprosi sljedeću djevojku nedugo nakon raskida s prvom. Muška logika je nešto što treba istražiti, a navesti ćemo poznate razloge zašto se takve situacije događaju često. 

Pogledajte kako je ovaj mladić zaprosio svoju djevojku pomoću Disney filma:

Ne postoji 'prava žena', postoji samo žena koja je s muškarcem u pravo vrijeme. Korisnik Twittera zainteresirao se za tu teoriju te mu je većina muškaraca odgovorila da su imali vezu čiji kraj nisu preboljeli, ali to ih nije spriječilo da se ožene za sljedeću ženu koja je bila u redu. Ta se teorija pojačava kada se nakon prekida duge veze uda žena; muškarcu je to još veći poticaj da ožene 'prvu koja naiđe'. 

Muškarci ne žele graditi obitelj sa ženom čiji je izgled vulgaran. U istraživanju u kojem se muškarce pitalo da opišu svoju mladu samo 20% pridjeva je imalo veze s izgledom. Čini se da izgled ipak nije toliko bitan kada je u pitanju ženidba. Najpopularnije mišljenje je da žena ne smije izgledati tako da je muškarca sram kada je u javnosti s njom.

Mišljenje prijatelja i roditelja može utjecati na odluku. Iako muškarac može biti jako neovisan, bitno mu je mišljenje onih koji su mu najbliži. Mišljenje prijatelja jako je bitno u početku veze, a roditeljsko odobravanje može imati bitnu ulogu u odluci. 

Ako žena nikad ne izražava svoje mišljenje o budućem životu i prosidbi, muškarac nema pojma što žena zapravo želi sve dok toj ženi ne dojadi i spakira kofere. Tada muškarac shvaća u čemu je pogriješio te sa sljedećom djevojkom ne želi gubiti vrijeme i želi je oženiti prije nego što ga i ona ostavi. Psiholozi tvrde da se žene koje prešute svoju želju za prstenom zapravo nikad ne udaju. 

Pogledajte kako izgleda kada zaruke pođu po zlu:

Zajednički život prije braka rezultira smanjenjem šansi za ženidbu. Tu se radi o različitoj percepciji i žene bi trebale biti oprezne. Ženi zajedničko useljenje znači prvi korak prema braku, dok muškarac zaboravi na formalnost ženidbe i ponaša se kao da su već obitelj. 

Ponekad je žena s kojom je muškarac u vezi 'prikladna' situacijama koje se odvijaju u njegovom trenutnom životu, ali ne i za budućnost. Nekad muškarac samo želi podršku kad prolazi određene periode u životu poput fakulteta te mu odgovara žena koja ga podržava, ali ga ne izaziva. Kada muškarac postane uspješan želi ženu koja će mu postavljati izazove i poticati ga na određene rizike, zdrav način života i slično. 

Nisu sve veze predviđene za vjenčanje na kraju. Mogli bismo se složiti da je stereotip izjava da duga veza znači ženidbu. 

Kumice s Trešnjevačkog placa podijelile su svoje ljubavne savjete za vječnu ljubav:Anketa Sve više žena odbija tradiciju uzimanja partnerovog prezimena: 'Osjećam pritisak da to moram napraviti' Zanimljivo Znate li zašto se zaručnički prsten nosi na lijevoj ruci i odakle potječe takva tradicija? Milenijalci i vjenčanja Ne žele bacati buket, ne udaju se u bijeloj vjenčanici, a ne naručuju ni tortu!
Mirko Drašković
18 bjegunaca
Europol objavio fotografije najtraženijih seksualnih predatora, među njima je i Hrvat
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.