Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Donosimo nekoliko savjeta uz koje će vam ova zima zasigurno biti ljepša

Zima
Foto: Shutterstock
22.11.2019.
u 09:02

Ugovorite policu dopunskog osiguranja Croatia osiguranja i u ovoj zimi uživajte bezbrižno

Iako većina ljudi više voli sunce i vruće ljetne dane, i zimsko razdoblje ima svoje draži. Neovisno o tome jeste li više za zimske sportove ili odmor u dekici na toplom, sigurni smo da će vam naša lista pomoći da vam ova zima bude odlična. 

1. Zima je idealno vrijeme da pročitate knjige koje već dugo planirate pročitati 
Ima li što bolje od odmora uz odličan naslov, knjigu koju čitate zavaljeni u ugodnom položaju, u toplini vlastita doma? Dodate li tome i šalicu toplog čaja, užitak je zajamčen. Ne trebamo posebno naglašavati benefite čitanja, ali reći ćemo ovoliko: našem mozgu treba odmor od ekrana uz koje provodimo sve više vremena. Čitanjem razvijate kreativnost, njime ćete izoštriti pamćenje, a tijelu ćete pritom priuštiti zasluženi odmor. Znate li da s manje od 10 minuta čitanja dnevno stres možete smanjiti za gotovo 70 posto? 

2. Održite kondiciju
Da, ponekad nam se ne da izaći na hladnoću, a misliti na tjelovježbu još manje. No, zimsko vježbanje ima svojih prednosti, među kojima je i činjenica da tijelo troši više energije na zagrijavanje, što podrazumijeva i dodatnu potrošnju kalorija. Prikladno se odjenite i nastavite sa svojim sportskim aktivnostima i zimi, ali samo onda kad vam to vremenske prilike dopuštaju. Ne preporučuje se trčati na temperaturi od -8 Celzijevih stupnjeva, no zimski sportovi mogu biti prilično zabavni. Vjerujemo da se velika većina vas priprema i za odlazak u neko od zimovališta, gdje su mogućnosti za bavljenje sportom zaista velike. Dodajmo tome i informaciju da se vježbanjem zimi sagorijeva i do 1000 kalorija više nego u toplijim mjesecima. 

3. Brinite se o zdravlju
Zima sa sobom nosi prehlade, gripu i druge zdravstvene probleme. Samo prošle godine službeno je prijavljeno 61.206 slučajeva gripe, a tu su i opasnosti od potencijalnih lomova na ledu i drugih ozljeda. Čak i oni koji misle da im dopunsko ne treba jer rijetko idu k liječniku, moraju razmišljati o potencijalnim opasnostima. Dođe li do prijeloma ili uganuća, sanacija tih ozljeda uključuje i bolničko liječenje, a nerijetko i fizikalnu terapiju. Nemate li dopunsko, te troškove snosite sami. Dopunsko osiguranje pokriva troškove liječenja i boravka u bolnici, pruža sigurnost i štiti vas od nepredviđenih troškova. Ugovorite policu dopunskog osiguranja Croatia osiguranja i u ovoj zimi uživajte bezbrižno. Ugovorite li policu online do 30. studenog, ostvarit ćete 15% popusta na osnovno pokriće te imati pravo na gratis B-listu lijekova u prvoj godini. Također, sve osiguranike očekuje i digitalna iskaznica u mobilnoj aplikaciji Moja Croatia.

4. Obiđite kina, kazališta i muzeje
Ljeti, uz festivale i druga događanja, ne želimo boraviti u zatvorenim prostorima. Upravo je zato zima idealno vrijeme za odlazak u kazalište, kino ili na neku dobru izložbu. Umjetnička scena u Hrvatskoj prilično je živahna, pa ne manjka ni izložbi i drugih umjetničkih događaja. Provjerite što vam je sve na raspolaganju u vašem mjestu, uzmite jedan dan za kulturu i umjetnost i krenite u obilazak. Cijela zima ne bi vam bila dovoljna da pogledate sve sjajne kazališne komade na repertoaru, a o filmovima da i ne govorimo.  

5. Pub kvizovi
Iznimno popularni u posljednje vrijeme, pub kvizovi mogu pokrivati različita područja. Sve se odvija u opuštenoj atmosferi, što je odlična prilika i za druženje s prijateljima. Ako ste početnik, možete krenuti s kvizovima općeg znanja, a ako ste vrsni poznavatelj određenog područja, svoja znanja pokažite u sportskim, glazbenim, filmskim i drugim izdanjima kvizova. Ne brinite se, nitko ne zna sve i nemojte zbog treme odustati od odlaska na neki kviz. Garantiramo vam da ćete nakon jednog od njih biti bogatiji za nekoliko izuzetnih informacija i pritom se jako dobro zabaviti. 

6. Uživajte u zimskim specijalitetima
Zimsko je vrijeme idealna prilika da naučite pripremati neko izvrsno jelo ili se okušate u novom receptu. Možete i izaći na objed, bitno da je topao, ukusan i zdrav. Postoji milijun kombinacija zdravih sezonskih namirnica, a ukusna zimska jela grijat će vas iznutra i izvana. Jeste li znali da kiselo zelje ima više vitamina C od limuna, a usto djeluje i kao probiotik, dok batat obiluje vitaminima A, C, B5, B6? Ovom dijelu godine veselimo se jer su nam na gotovo svakom koraku dostupni aromatizirani čajevi i kave u blagdanskim izdanjima. Sve miriše na cimet! Taj divni začin, osim što sjajno miriše, dokazano snižava tlak. Prepustite se zimskim užicima!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije