Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prostor za klince

Dobrodošli u dječje carstvo! Kad je soba poput šarene slagalice

kids (1)
Foto: Arhiva VL
1/8
05.09.2011.
u 12:42

S modularnim namještajem možete složiti dobitnu kombinaciju za svaki prostor. Prilagodljivi elementi "odrastaju" zajedno s djetetom

Opremanje dječje sobe nije tako jednostavno da bi se moglo nazvati dječjom igrom. Ili je upravo to idealno rješenje? Naime, prostor za klince treba biti "multipraktik" za ugodno spavanje, učenje, razbibrigu... Sve to često se mora “ukomponirati” na vrlo ograničenoj kvadraturi.

Da bi se prostor maksimalno iskoristio, setovi namještaja s unaprijed određenim elementima u pravilu nisu dovoljni. Treba eksperimentirati, kreativno iskušavati što najbolje odgovara, kao u igri slagalica. Baš prema tom načelu nastale su dječje sobe s modularnim elementima koji se mogu kombinirati po želji. Tako se može složiti dobitna kombinacija čak i za najzahtjevniji prostor, a da se pritom poštuju sve dječje potrebe. Modularna soba dugoročno je povoljna investicija zato što zajedno s klincima može “odrasti” iz dječje u mladenačku.

Takav namještaj prilagođava se djetetovu uzrastu tako da se po potrebi drukčije koristi ili postavlja. Primjerice, vrlo je praktičan stol čije se noge mogu povisiti. Prvi je zakon opremanja dječje sobe da namještaj bude siguran i udoban, dobro učvršćen, po mogućnosti od što prirodnijih materijala, bez oštrih rubova i uglova.

Zaštitnici su dječjeg zdravlja ergonomski stolac i krevet (odnosno madrac) te pravilna rasvjeta: važno je da soba ima dovoljno prirodne svjetlosti, a da uvečer bude osvijetljena tako da dijete bez poteškoća može čitati i pisati zadaću.

Krevet je "multipraktik" za uštedu prostora: može biti dvostruki (na kat ili s izvlačenjem dodatnog ležaja), može imati spremište i/ili stol na izvlačenje... Prostor ćete bolje iskoristiti i s kutnim namještajem te elementima koji se po potrebi sklapaju i umeću jedan u drugi

Izbor namještaja u željenoj nijansi doista nije problem: dječje sobe nude se u širokoj paleti boja. Tu su i razigrani oblici, od supermodernog ‘'svemirskog'’ namještaja do onog u bajkovitom retrostilu. Sve '‘začinite'’ zabavnim dekorima: tapetama, naljepnicama, svjetiljkama, sagovima...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije