Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od malih nogu

Djeca koja su nasilna mnogo češće izrastaju u delinkvente

nasilje-novi
Arhivska fotografija
03.01.2011.
u 18:03

Mališani koji su zlostavljaju vršnjake, u pubertetu i odrasloj dobi čak su 11 puta skloniji nošenju oružja i pljačkama

Imate li mališana koji vas tuče, uništava igračke ili u vrtiću i školi zlostavlja drugu djecu, krajnje je vrijeme da pokušate promijeniti njegovo ponašanje. Naime, istraživanje kanadskih stručnjaka čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Child Psychology and Psychiatry pokazuje da djeca problematična ponašanja imaju veće izglede u pubertetu postati nasilnicima i delinkventima. Stručnjaci Sveučilišta u Montrealu dvije su godine pratili više od 4100 kanadske djece stare 12 i 13 godina.

Mališani koji su krali, uništavali tuđu imovinu i zlostavljali vršnjake šest su puta skloniji prodavanju droge, devet puta skloniji da postanu članovi bande, 11 puta skloniji nošenju oružja i čak osam puta skloniji da u pubertetu budu uhićeni, ustanovili su istraživači.

– I djeca s nenasilnim poremećajima ponašanja sklona su delinkvenciji u pubertetu. Ta je skupina tri puta sklonija prodaji droge, četiri puta sklonija pristupanju bandi i tri puta sklonija pljačkanju koristeći se oružjem – objasnio je voditelj studije Eric Lacourse.

Ključne riječi

Komentara 7

OD
ODzizsKrajst
18:18 03.01.2011.

ovo su stvarno šokantni rezultati istraživanja, nadam se da će tijekom ove godine istražiti i urbani mit da djeca s muškim genitalijama u gotovo 100% slučajeva izrastaju u dječake.

DU
Deleted user
18:21 03.01.2011.

Djeca nasilnog ponašanja, djeca koja konstantno maltretiraju druge, najčešće svoje slabije kolege iz škole su najčešće zapostavljana djeca, djeca s kojima roditelji nikad ne razgovaraju, za koje roditelji \"nemaju vremena\"..djeca su prepuštena sama sebi, i nemaju pravilan model odrastanja (svi smo mi svojoj djeci model po kojem se izgrađuju u odrasle ljude). Društvo u koje dijete upadne poprilično utjeće na djetetovo ponašanje, no, roditelji su oni koji djecu trebaju usmjeravati, i učiti nekim moralnimm vrijednostima. Djeca \"zlostavljači\" nisu krivci za svoje ponašanje, već samo i isključivo njihovi roditelji.

LU
Lujo123
18:51 03.01.2011.

Bi li netko to mogel reći božici šimleši iz gradskog ureda za špotr i td (bandićevom kadru čiji je i muž zaposlen kod bandića) jer ta gospa uporno štiti djecu nasilnike budući su to sinovi bandićevog odnosno hdz-ovog kadra, umjesto da štiti djecu koja trpe nasilje. Fuuuuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije