Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrambene navike

Djeca jedu 30 posto više hrane kad su u brojnijem društvu

hrana
arhivska fotografija
27.02.2010.
u 10:00

Istraživači sa Sveučilišta u Michiganu u vrtiću su pratili prehrambene navike 54 djece u dobi od 2,5 do 6,5 godina. Djeca koja jedu u 9-članim skupinama konzumiraju više hrane nego ona koja su za obroka bila u tročlanim skupinama

Djeca koja jedu u većim skupinama pojedu gotovo trećinu više hrane nego ona koja jedu u malobrojnijem društvu, tvrde američki znanstvenici.

Istraživači sa Sveučilišta u Michiganu u vrtiću su pratili prehrambene navike 54 djece u dobi od 2,5 do 6,5 godina. Pokazalo se da djeca koja jedu u 9-članim skupinama u prosjeku konzumiraju 30 posto više hrane nego ona koja su za obroka bila u tročlanim skupinama.

Znanstvenici vjeruju da povišena razina buke i grupnih aktivnosti u većim skupinama pridonosi većoj konzumaciji hrane. Također, nadaju se kako bi ovi rezultati mogli poslužiti u borbi protiv pretilosti kod djece.

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:58 07.03.2010.

Jedu više u društvu zato što spontano računaju da će se više seksat i trebat više energije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije