Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najvažniji je miris

Dizajneri interijera objasnili što se prvo primijeti u nekom prostoru: Na te stvari obratite pažnju kad očekujete goste

dom
Shuttershock
06.06.2022.
u 15:30

Obiteljske fotografije, umjetnine i dekoracije koje oživljavaju prostor uvijek najviše privlače poglede gostiju, kaže dizajnerica interijera Christy Biberich.

Iako je cilj obično zabava i druženje, primanje gostiju se lako može pretvoriti u stresno iskustvo; posebno ako stvarno želite ostaviti dobar dojam, a niste zadovoljni s onim što im imate za pokazati. Ipak, dizajneri interijera napominju da drugi ne primjećuju nužno stvari koje mislimo, pa se dovoljno fokusirati na nekoliko detalja; evo što ljudi, kad vam dođu doma; prvo primijete:

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima

dom
1/12

Miris

Čim otvore vrata, dočekat će ih miris vašeg doma; a na vama je hoće li ih podsjetiti na mačji pijesak ili na tek pečene kolače. 

- Iako ste vi vjerojatno navikli kako vam dom miriše, drugi nisu - kaže direktor dizajna i izgradnje u Evolving Homeu Joshua Blackburn.

On zato predlaže redovito prozračivanje otvaranjem prozora kako bi ušao svježi zrak ili kipuću vodu s korom citrusa. Također, možete zapaliti omiljenu mirisnu svijeću ili upaliti difuzor, a preporučuje se da izbjegavate 'teške' i pretjerano cvjetne mirise zbog kojih se čini da se nešto pokušava prikriti.

- Radije probajte nešto svježe poput citrusa, vanilije, ružmarina, timijana ili bosiljka, što su sve 'mirisi koji iskazuju dobrodošlicu' - kaže Blackburn.

Nered

Zbog hrpi nagomilanih stvari dom izgleda pretrpano i prljavo, kaže stručnjak, a rješenje je jednostavno.

- Samo sklonite sve što radi nered;bacite ili donirajte što ne koristite i ne trebate i pronađite rješenja za pohranu ostalih stvari, kako ne bi bile na otvorenom - kaže stručnjak i dodaje kako cilj treba biti očistiti sve ravne površine i osloboditi pod na kojem ne bi trebalo biti stvari koje čine nered.

Osobne sitnice 

Očistiti nered naravno ne znači lišiti dom osobnosti.

- Obiteljske fotografije, umjetnine i dekoracije koje oživljavaju prostor uvijek najviše privlače poglede gostiju - kaže Christy Biberich, dizajnerica interijera i vlasnica Christy B. Home-a. Ona zato predlaže uokvirene fotografije, umjetnine i dodatke kao što su ukrasni jastuci za bacanje i lijepo organizirane police za knjige.

- To su bitni detalji kojima 'podižemo' prostor i koji uvijek dobiju posebnu pažnju - rekla je, "a vjerojatno doma već imate sitnice kojima možete pronaći vidljivo mjesto".

Prašina i prljavština

Konačno, htjeti ćete dobro očistiti prije dolaska gostiju, a dizajnerica Paige Anderson predlaže da počnete s osnovama, na primjer da se pobrinete da su namještaj i dekor na pravom mjestu.

- Da svaka soba izgleda smisleno i prostrano - kaže ona, a onda savjetuje prelazak na pospremanje kuhinje, brisanje prašine i usisavanje. Svaki od tih zadataka pomaže da dom izgleda osvježeno, zbog čega se i gosti osjećaju ugodno i dobrodošlo.

Kao dijete bila je luda za Harryjem Potterom, pa joj je tata izgradio mini Hogwarts!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije