Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvar je u navici

Dijetetičarka otkrila kako lakše mršavjeti: Prevarite mozak da se osjećate sito, a evo i kako

Instagram
27.08.2020.
u 13:30

Sjajan trik za kontrolu porcija, a sve što trebate napraviti je promijeniti posuđe iz kojeg jedete.

Gubljenje viška kilograma može biti težak zadatak, a ako ste na dijeti, vjerojatno se ne osjećate kao da ste siti nakon jela. No ako se borite s osjećajem sitosti, možete okriviti posuđe iz kojeg jedete za to, prenosi The Sun. Jedna dijetetičarka otkrila je svoj trik kako prevari mozak i tijelo da misli da pojela više nego što zapravo je.

Rebecca Gawthorne objavila je trik na svom Instagram profilu, a mnogi su bili oduševljeni koliko je jednostavan. Objavila je videozapis u kojem se vidi kako hrana u manjem tanjuru može izgledati kao da ustvari imate veću porciju. Ovo je, kaže, sjajno ako se borite za održavanje ravnoteže kada je u pitanju kontrola porcija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rebecca Gawthorne - Dietitian🌴 (@nourish_naturally)

- Ako se borite s kontrolom porcija ili jedete previše, pokušajte s ovim jednostavnim trikom - poslužite obroke na manjim tanjurima i zdjelama - savjetuje Rebecca. Zatim je i objavila video u kojem pokazuje kako ista količina hrane drugačije izgleda kada se nalazi u posudama različitih veličina. 

- Kada upotrebljavate manje zdjelice i tanjure, nesvjesno servirate manje porcije i manje jedete. Ali osjećate se jednako sito i zadovoljno kao što i vaš mozak vidi manju zdjelu kao da ima više hrane u njoj kao što izgleda puna. Još uvijek preporučujem slušanje signala gladi i sitosti vašeg tijela kada koristite ovaj trik, ali to je izvrsno mjesto za početak - kaže Rebecca. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rebecca Gawthorne - Dietitian🌴 (@nourish_naturally)

Također je dodala kako je moguće koristiti pravu količinu povrća, proteina i ugljikohidrata kada koristite manje tanjure i zdjelice. Rekla je da bi pola tanjura trebalo zauzeti povrće.

- Dodajte 1/4 proteina - otprilike veličine vašeg dlana. Zatim dodajte 1/4 ugljikohidrata  približno veličine vaše stisnute šake - objašnjava. Rekla je da biste trebali jelo završiti s jednom ili dvije žlice zdravih masti - koje mogu uključivati ​​hranu poput avokada.

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularan Big Mac umak:

Komentara 5

LU
lukathereem
13:59 27.08.2020.

Prevari mozak da je salata čevap

ST
steve
22:39 28.08.2020.

Jedno pitanje, da li su aneroksori prevarili mozak ili obrnuto ?

DG
dana11042004@gmail.com
15:12 28.08.2020.

I tako pojedem 2-3 manja tanjura jela😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije