Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bezmesni dan

Danas su na meniju vrlo posebni špageti za čiju vam pripremu treba samo pola sata

Tatjana Miletić/MyTastyPot
10.01.2023.
u 07:00

Iako je bundeva najbolja u jesen, u listopadu i studenom, kad je koncentracija hranjivih tvari najviša, okus najbolji, a cijena najpristupačnija, ova namirnica dostupna nam je tijekom cijele zime pa smo je danas odluičili iskoristiti za pripremu ovog ukusnog jela koje se prvo jede očima.

Špageti od tikvica više nisu nikakva novost pogotovo za one koji prakticiraju sirovu prehranu, ali jeste li probali ovo omiljeno jelo napraviti od bundeve? Isplati se samo zbog njega kupiti praktičan rezač za povrće od kojeg ćete lako dobiti ove lijepe 'špagete' i za samo pola sata na stolu imati izvrstan obrok po receptu Tatjane Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Špageti od bundeve

Sastojci:

200 g bundeve, rezane kao špageti

2 žlice maslinova ulja

1 veća kocka maslaca

100 ml vrhnja za kuhanje

3-4 listića žalfije

sok od pola limuna

20 g parmezana

2-3 režnja češnjaka 

sol, crveni papar

Priprema:

Na zagrijano ulje dodajte maslac. Kad se počne otapati ubacite režnjeve češnjaka, a zatim i žalfiju. Nakon minutu-dvije izvadite hrskavu žalfiju na papirnati ubrus (ona će vam poslije poslužiti za dekoraciju), a zatim izvadite i češnjak (on vam je poslužio za aromu). Sada u fino aromatizirano ulje dodajte špagete od bundeve i pržite ih desetak minuta uz često okretanje. Dodajte vrhnje, sol, papar i pirjajte sve još nekih desetak minuta, dok špageti ne omekšaju. Na kraju sve začinite limunovim sokom. Pažljivo servirajte špagete i obilato ih pospite parmezanom, crvenim paprom pa sve ukrasite s par sjemenki bundeve i hrskavim listićima žalfije.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije