Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doručak

Punjene žemljice zapečene u pećnici – tako su fine da ćete morati napraviti duplu količinu!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
04.01.2023.
u 09:25

Nije uvijek lako smisliti što pripremiti za doručak, osobito kad su školski praznici i imate osjećaj da su klinci stalno gladni i traže što bi jeli. Pripremite im ove žemljice s nadjevom, bit će jako zadovoljni.

Nije uvijek lako smisliti što pripremiti za doručak, osobito kad su školski praznici i imate osjećaj da su klinci stalno gladni i traže što bi jeli. Pripremite im ove žemljice s nadjevom, bit će jako zadovoljni. Recept je s bloga MyTastyPot, mjesta na kojem redovito tražimo inspiraciju za ukusne obroke.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Punjene žemljice zapečene u pećnici

Sastojci:

4 kajzerice

250 g polumasnog sira

1 jaje

2 šake peršina

malo vlasca

kocka maslaca

malo mlijeka

malo maslinova ulja

sol, papar

češnjak u granulama

Priprema:

Kajzerice zarežite na 6 dijelova. Sir ubacite u blender zajedno sa sirutkom iz pakiranja i njime napunite kajzerice. Jaje umutite, dodajte rastopljeni maslac, mlijeko, češnjak, sjeckani peršin, vlasac, sol i papar i sve promiješajte. Napunjene kajzerice namočite u umućeno jaje s jedne i s druge strane i stavite na papir za pečenje vodeći računa da budu dobro natopljene sa svih strana. Pecite ih oko 15 minuta na 200 °C dok se lijepo ne zarumene i servirajte dok su još tople.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije