Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI DAN QUELLE FASHION.HR-A

Dame 45 plus zablistale u malim crnim haljinama

13.02.2009.
u 23:17

Drugi dan Quelle Fashiona.hr napokon je ponudio ono čemu su se mnogi nadali da će jednoga dana vidjeti na modnoj pisti – modele dvostruko i više starije od uobičajne dobi djevojka i mladića koji inače njome šeću. Naravno, govorimo o kolekciji modne kuće A'Marie koja je ove godine odlučila pokazati da ljepota zaista nema granica i svoje mladenačke kreacije stavila na žene starije od 45 godina.

Anamarija Brkić udružila je snage s Doveom u njihovoj pro-age kampanji kojom se želi pokazati da ženama starijim od 45 godina, u naponu njihove životne zrelosti, pripada istaknuto mjesto i u javnom životu, kako u medijima, tako i na modnoj pisti.


Revija Anamarije Brkić

„Moje sudjelovanje na ovom projektu je izraz apsolutne podrške stvarnoj ljepoti za koju smatram da dolazi iz unutrašnjosti svake individue“, kaže Anamarija koja je u svojoj kolekciji upotrijebila minimalizam i tako naglasak stavila na neodoljiv izgled, pozitivan pristup i stvarnu ljepotu koja ne ovisi o fizičkom stanju već stanju uma. Tako su dame u najboljim godinama pokazale kako se nose svilene i satenske večernje haljine, a neke su išle toliko daleko da su potpuno razgolitile leđa i dekolte. Za neke možda previše riskantno, ali za modele zasigurno odlična zabava.

Nataša Kos inspirirala se tradicionalnim indijskim plesom i tako stvorila kolekciju lepršavih, prozračnih kratkih i dugih haljina koje definitivno nisu namijenje hladnim danima, ali su itekako nosive kad zatopli.


Revija Nataše Kos, video: S. Michieli

Zanimljivo eksperimentiranje s volumenom pokazao je Igor Galaš koji je klasično pletivo prikazao u futurističkom i znanstveno-fantastičnom izdanju gdje se vrlo lako prepoznala inspiracija Alianom. Najkraće rečeno – pomalo zastrašujuća kolekcija.

Jedinu isključivo mušku kolekciju pokazao je Stjepan Čuka koji je na hrvatsku modnu pistu prenio ulice Londona. Iako je i sam priznao da teško može zamislite na našim ulicama muškarce odjevene u dimije i pletene polupelerine, Čuka je protiv konvencije muškog odjevanja i nada se da će jednog dana i drugi tako razmišljati.

Emancipirana žena koja zna što želi bila je glavna inspiracije modne kuće Etna Maar koja je takvu ženu pronašla u Juliji Timošenko. I Etna Maar voli pletivo, a kombinira ga s tkaninom te njime nadograđuje štof.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije