Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potencijalna opasnost

Ova čokoladica povlači se s polica zbog mogućeg alergena

čokolada
Ilustracija: DPA/PIXSELL
01.03.2018.
u 09:53

Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o informiranju potrošača o hrani, dodaje se u priopćenju.

Ministarstvo poljoprivrede RH izvijestilo je da se povlači tamna čokolada Katy poljskog proizvođača zbog mogućeg postojanja alergena – laktoze u tragovima, a proizvod je na hrvatsko tržište stavila tvrtka Kaufland Hrvatska.

Zbog moguće prisutnosti alergena laktoze povlači se Katy tamna čokolada od 100 grama, EAN: 4335896584805, svih rokova trajanja, navode iz Ministarstva.

Samokontrolom subjekta u poslovanju s hranom, Kauflanda, utvrđena je potencijalna opasnost za zdravlje ljudi zbog nedeklariranog alergena, kao mogućeg sastojka proizvoda, u popisu sastojaka proizvoda. Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o informiranju potrošača o hrani, dodaje se u priopćenju. 

Dodatne informacije o opozivu Katy tamne čokolade, proizvođača iz Poljske, dostupne su na besplatnom službenom telefonu Kauflanda Hrvatska - 0800 223 223.

Komentara 2

EL
elkomadante
11:24 01.03.2018.

kada ce inspektori poceti zatvarati ducane/trgovacke lance na 30 dana ?

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:36 01.03.2018.

Znači, nije naznačeno da možda sadrži mlijeko koje bi moglo biti štetno u državi u kojoj 99% čokolada sadrži mlijeko, ali je kod tih 99% to upisano?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije