Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo poljoprivrede

S tržišta povučen belgijski čips zbog neoznačenog glutena

Vrećica čipsa
Foto: Thinkstock
08.02.2018.
u 14:29

U Ministarstvu ističu kako taj proizvod nije u skladu s Uredbom Europske zajednice o utvrđivanju općih načela i uvjeta Zakona o hrani

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače da je, zbog neoznačenog glutena na tom proizvodu, s tržišta povuklo belgijski čips AMAIZIN – PAPRIKA KUKURUZNI, LOT: 37332 od 75 grama.

Proizvođač (Snack Food Poco Loco nv, Rumbeeksegravier 157, Roeselare, Belgija) je tijekom samokontrole proizvoda utvrdio da je količina glutena u proizvodu viša od 20 ppm te da isti nije označen u sadržaju proizvoda, zbog čega proizvod gubi status slobodnog od glutena i ne može se označavati oznakom "bez glutena".

Na hrvatsko tržište taj proizvod stavlja Biovega d.o.o. (Ilica 72/1, Zagreb).

U Ministarstvu ističu kako taj proizvod nije u skladu s Uredbom Europske zajednice o utvrđivanju općih načela i uvjeta Zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, kao i Uredbom o zahtjevima za informiranje potrošača o odsutnosti ili smanjenoj prisutnosti glutena u hrani.

Komentara 1

ST
stefj
14:38 08.02.2018.

Hm nije označen gluten, a ako nije označen GMO onda je to u redu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije