Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac

Odabrana najbolja čokoladica na svijetu! Što kažete na poredak?

tamna čokolada
Foto: Thinkstock
1/3
19.02.2018.
u 10:44

Mnoge je iznenadilo to što je čokoladica Lindt zauzela tek 19. mjesto na ljestvici najboljih, a Kinder Bueno "zasjeo" je na 29. mjesto.

Crna ili bijela, punjena ili tamna, s lješnjacima ili grožđicama, keksom, karamelom, voćnim punjenjem, rižom, kokosom...

Na tržištu zaista postoji jako mnogo vrsta čokolada i čokoladnih deserata, a čokoljupci su imali težak zadatak: izabrati onu najbolju na portalu Ranker.com

Taj internetski servis koji se bavi rang-listama tražio je sladokusce da ocijene koja je, prema njihovu mišljenju, čokoladica najbolja na svijetu, javlja The Independent.

I kao da to samo po sebi i nije dovoljno težak zadatak, kriteriji su dodatno otežali izbor. Čokoladica mora biti u obliku ploče te je tako isključen izbor kreativnih oblika poput jaja, okruglica i sl.

79 godina omiljene čokoladice

U ocjenjivanju i biranju najbolje čokoladice na svijetu sudjelovalo je više od 100 tisuća ljudi, a njihova "presuda" odredila je Nestléov Kit Kat kao najbolju čokoladicu na svijetu. I kako se o ukusima ne raspravlja, nećemo ni mi, ali kombinacija vafla i ukusne čokolade iz tvornice Nestle osvojila je većinu čokoljubaca.

Prva KIT KAT čokoladica proizvedena je davne 1935. godine pod nazivom Rowntree’s Chocolate Crisp. Danas, gotovo 79 godina kasnije, KIT KAT je postao jedna od omiljenih čokoladica na svijetu. Svakih pet minuta proizvede se količina KIT KAT čokoladica koja bi mogla popuniti Eiffelov toranj. KIT KAT je dostupan u sljedećim varijantama: KIT KAT Chunky, KIT KAT 4 Finger i KIT KAT Mini, piše na Nestleovoj stranici u opisu uz Kit Kat čokoladicu. 

Iza Kit Kata drugo i treće mjesto zauzele su čokoladice Twix, Snickers, a slijede Milky Way te Hershey Bar, Nestlé Crunch, Butterfinger Bar, 3 Musketeers, Toblerone i Almond Joy.

Mnoge je iznenadilo to što je čokoladica Lindt zauzela tek 19. mjesto na ljestvici najboljih, a Kinder Bueno "zasjeo" je na 29. mjesto.

Komentara 25

VE
velist
11:52 19.02.2018.

Koliko sam ja čuo, najbolja čokoladica na svijetu je životinjsko carstvo.

DU
Deleted user
13:13 19.02.2018.

Lindt proizvodi najbolje cokolade na svijetu.To je svatkome poznato, samo VL-u nije. Cijene su visoke, ali kvalitet se placa. Ove ankete ne razumijem. Po kakvim kriterijima su napravljena ova rangiranja? Po prodanoj masi ili po sarenilu pakiranja? Po kvaliteti sigurno ne!

MO
modovisisajteMaraschino
11:59 19.02.2018.

što je kriterij za najbolju? što više primjesa i šećera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije