Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U lovu na tartufe

Čokolada od tartufa za osvajanje Ćićarije

Čokolada od tartufa za osvajanje Ćićarije
Foto: Dražen Breitenfeld
1/4
16.11.2020.
u 14:49

Povratak prirodi, divljini i privatnosti te intimnim mjestima s gastroužitkom

Dotaknuli smo obronke Ćićarije, ali i zalutali baš njegovom veličanstvu tartufima, na imanje obitelji Prodan kraj Buzeta. Sudjelovati u “lovu” na tartufe, a potom i kušati ovu neodoljivu deliciju u čudesnom ambijentu, doživljaj je za pamćenje.

Vesele se psići, jer znaju kada dođu gosti – ide se u šumu. Kako razdragano lutaju šumarkom i samo tako pronalaze nešto što vrijedi na tisuće eura. Pogotovo kada baš odavde budu otpremljeni na daleka tržišta. Ili još bolje ravno na tavu koje su nam s kuhačom gurnule u ruke Višnja i Vanda Prodan, majka i kći tartufa i ovako i u stvarnom životu. Doduše, kao fritaju koju smo tako lako okretali i bezbrižno uz tako vrsne majstorice od crnog tartufa. I bijelog, koji je inače puno vredniji. Uglavnom – sezona je jednih i drugih. Na imanju koje je na padinama Ćićarije izgleda kao nacrtano, a ne stvarno, moći ćete kušati mnoge delicije s okusom tartufa, pa čak i sladoled i čokoladu. Izbjegavanje napučenih mjesta i povratak prirodi, divljini i privatnosti te intimnim mjestima s gastroužitkom.

Foto: Dražen Breitenfeld

Pet izvora Ćićarije jedan je od mogućih bike izleta koji se nastavljaju dalje od Buzeta. Polazište je od OPG-a Ivančić, kao i cilj jer je ruta kružna. Duga je 25 kilometara, spada u planinske i brdske ruta, nije teška, ali je visinska razlika ipak 480 metara.

Po Ćićariji i po pet izvora, ako treba i više provest će vas Adrijano Ivančić, biciklist i planinar, zaljubljenik u svoj kraj, u svoju Ćićariju. Nećete ostati ni gladni ni žedni nakon pedaliranja, već i siti istarskih doživljaja. Adrijana ćete vrlo lako naći. Idite tamo kamo nitko ne ide. I kada dođete u vrleti Ćićarije i kada mislite da ste zalutali, i da dalje nema više ničeg, znajte da ste blizu mjesta Kropinjak, daleko iznad Roča i Huma. Kamena kuća i konoba zadivit će i opustiti svakog turista, pa i onog na biciklu.

Foto: Dražen Breitenfeld

Ambijent istarske konobe i brižnost obitelji Ivančić, Vivian i Adrijana, opustit će vas u ovoj divljini pune tišine i učiniti odmor istinskim.

Obližnji vrh Žbevnica bit će odličan izbor za MTB bicikliste, a za ljubitelje hodanja i planinarenja bit će izlet za one koji žele više.

Sat i pol penjanja i dolazi se na gotovo 1014 metara nad morem. Više o izletima i rutama Istre i Ćićarije možete pročitati i na webu www.smjestaj-ivancic.com

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije