Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pospremanje

Čišćenje organizma važno je za opću zdravstvenu sliku

\'Zdrav zivot...zena na dijeti....dijeta...kolac...salata... OBAVEZNO POTPISATI: Photos.com\'
Photos.com
05.02.2011.
u 13:29

Čišćenje organizma važno je za opću zdravstvenu sliku. Toksini koji se skupljaju u organizmu usporavaju metabolizam i debljaju

Tijelo je savršen stroj, no i ono ponekad treba čišćenje i pospremanje. Detoksikacija organizma kontroliranom prehranom i namirnicama koje potiču izlučivanje toksina kroz probavni sustav te drenažu - pojačanim mokrenjem tek su dio velikog pospremanja. Unos hrane poput koromača, peršina, koprive, limuna - odličnih “čistača” upotpunjuje celer koji jednostavno “spaljuje” kalorije.

No, osim prehrane po principu detoksikacije organizma vrlo je važno i mehaničko čišćenje. Pritom se ponajprije misli na probavni trakt i crijeva koja se ispiru blagim klistirima, inače vrlo popularnim na zapadu, gdje se metoda smatra dijelom osobne higijene. Kod nas još nije toliko popularna, no pronalazi sve više poklonika.

Koromač - ukusan i brz

Čišćenje organizma koromačem vrlo je učinkovito. Ta namirnica odličan je saveznik u čišćenju, a detoksikacijska svojstva kojima se odlikuje pomoći će u probavi, vrlo brzo “ispeglati” trbuh te ukloniti otpad i toksine. Sadrži vrlo malo kalorija, a okus mu je vrlo ugodan. Daje osjećaj sitosti na duže vrijeme. Bilo bi dobro da se tijekom tjedna svakodnevno nađe u vašem meniju; u salati, kao prilog ili u šejku.

Istjerivači kalorija

Pokušali ste zbrajati kalorije - neuspješno. Tu ste uvijek u plusu. Evo pravih “spaljivača” kalorija koji su toliko moćni da “prže” sami sebe, ali i kalorije iz drugih namirnica. Sa 100 gr celera dobit ćete 6 kal, a “spaliti” 50, u rajčicama donosite 26 koje će odnijeti 60, brokula donosi 25, a razgrađuje 80, šampinjoni će s 18 unesenih kalorija uništiti 55 dodatnih. Poželjni su i šparoge, repa, brokula, zelje, cikorija, čili, endivija..

Saveznici u listićima

Biljni čajevi i infuzije najbolji su saveznici u čišćenju organizma. Blagotvorni učinak bilja i mlake tekućine čudesno djeluju na osjećaj snage, čiste ten, pomažu snu tako što potiču diurezu i uklanjaju nadutost koja je glavni neprijatelja žena. Jedan od najboljih je bez sumnje čaj od koprive, a slijede ga svi zeleni i bijeli čajevi. Najbolje bi bilo piti ih nezaslađene. Ako ne možete - iskušajte steviju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije