Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlastita kolekcija

Cedric Charlier, Cacharelov kreativni um, kreće u solo vode

Cedric Charlier
Reuters
01.03.2012.
u 12:00

Inspiraciju za kolekciju pronašao je u fotografiji Charlotte Rampling, koju je snimio Helmut Newton

Nakon što je četiri sezone vodio Cacharelov kreativni tim, Cédric Charlier kreće u samostalne vode predstavljajući svoju prvu kolekciju ženske odjeće nazvanu jednostavno "Cédric Charlier" na Pariškom tjednu mode.

– Cacharel je bio velik korak za moju karijeru, ali mogućnost da imate potpunu kreativnu slobodu je nezamjenjiva. Drago mi je da je Massimo Ferretti nastavio vjerovati u moj rad i dao mi priliku da napravim vlastitu liniju. Svjestan sam da je ovakva potpora veoma rijetka – ističe Charlier.

Nova kolekcija otkriva skrivenu stranu dizajnera, pa ćete tako naći razigranost ženstvenih i muževnih odjevnih uzoraka, kao i šare koje ćete prepoznati iz njegova rada u Cacharelu. Međutim Charlierov novi identitet istodobno ima više zrelosti, što ne ostavlja mjesta romantičnom izgledu Lolite. Dizajner cilja na mračnu, ali profinjenu jesensku paletu boja, a linije savršeno ocrtavaju žensko tijelo. Kao inspiracija za kolekciju poslužila mu je fotografija Charlotte Rampling iz Playboya koju je snimio Helmut Newton, objavljena davne 1973. godine. Charlier u njoj vidi odvažnost i krhkost u isto vrijeme što je i nit vodilja njegove kolekcije.

Nakon što je četiri sezone vodio Cacharelov kreativni tim, Cédric Charlier kreće u samostalne vode predstavljajući svoju prvu kolekciju ženske odjeće nazvanu jednostavno "Cédric Charlier" na Pariškom tjednu mode. 
- Cacharel je bio velik korak za moju karijeru, ali
mogućnost da imate potpunu kreativnu slobodu je nezamjenjiva. Drago mi je da je Massimo Ferretti nastavio vjerovati u moj rad i dao mi priliku da napravim vlastitu liniju. Svjestan sam da je ovakva potpore veoma rijetka - ističe Charlier.
Nova kolekcija otkriva skrivenu stranu dizajnera, pa ćete tako naći razigranost ženstvenih i muževnih odjevnih uzoraka, kao i šare koje ćete prepoznati iz njegovog rada u Cacharelu. Međutim Charlierov novi identitet istodobno ima više zrelosti, što ne ostavlja mjesta romantičnom Lolita izgledu.
Dizajner cilja na mračnu, ali profinjenu jesensku paletu boja, a linije savršeno ocrtavaju žensko tijelo. Kao inspiracija za kolekciju mu je poslužila slika Charlotte Rampling od Helmuta Newtona iz magazina Playboy, objavljena davne 1973. godine. Charlier u njoj vidi odvažnost i krhkost u isto vrijeme što je i nit vodilja njegove kolekcije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije