Na mulu idila, buffet Sovinje na samom moru. Sovinje je ime najpoznatije plaže, Freikörperkultur kampa, autokampa, ali i – ovog modernog buffeta.
– S tacnom u ruci sam 40 godina, a šali se moja Mira da doma znam promijeniti samo žarulju, a o ugostiteljstvu i što treba, i što ne treba – veselo priča vlasnik Anđelko Palaškov koji buffet vodi četvrt stoljeća, a gosti su mu jahtaši, sudionici regata te domaći.
– Gost mora probat domaću spizu, i morskog psa, hobotnicu, jadransku lignju, gregadu, pašticadu od tunjevine, sipu, brudet od grdobine s tjesteninom. To nam je zaštitni znak – kaže Palaškov.
Sjajan ručak za dvoje Večernjakovih reportera – ravno 50,00 eura. Ražnjić Sovinje koji se servira na dugom maču te brudet a la Sovinje koji dolazi i sa škampom.
Raznolikost ponude jela i pića 46
(do 50 bodova)
Kvaliteta hrane14
(do 15 bodova)
Usluga10
(do 10 bodova)
Prostor 18
(do 20 bodova)
Vrijednost za novac5
(do 5 bodova)
Ukupno: 93
80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA