Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Britanska kraljica nije podnosila Dianinu krhku i osjetljivu narav

Zli jezici šaputali su da kraljica za Dianom nije pustila ni suzu. Do smrti ju je iživcirala činjenica što je na kraljevsku obitelj nakon princezine pogibije pala mračna sjena.
18. rujna 2009. u 20:50 3 komentara 1091 prikaza
diana
Foto: AFP

Najnovije zanimljivo štivo o članovima britanskog kraljevskog dvora, odnosno preminuloj kraljici Elizabeth I., otkriva što je mudra Kraljica Majka mislila o princezi Diani, supruzi svog omiljenog unuka Charlesa, kojeg je u svakoj situaciji pokušavala zaštititi.

Autor biografije tvrdi da je Dianu sažalijevala jer se nikako nije mogla pomiriti s činjenicom da joj suprug ima ljubavnicu. Jednom prilikom joj je rekla: "On je budući kralj, naravno da mu je dopušteno imati drugu ženu". Nakon Dianine smrti tada stogodišnja Kraljica Majka hladnokrvno je izjavila: "Tko bi se nadao da će Diana napraviti više problema svojom smrću nego za cijelog svog života".

Zli jezici šaputali su da za Dianom nikad nije pustila ni suzu. Do smrti ju je iživcirala činjenica što je na kraljevsku obitelj nakon princezine pogibije pala mračna sjena i mnogobrojne optužbe.

Na žlicu
Često ga radite, ali nikad vam ne uspije kao mamin. Ovaj recept za varivo od graška briše sve dosadašnje pogreške
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • doktorica:

    Zahvaljujući takovoj filozofiji kraljica majka je doživjela duboku starost,ali svi ne mogu biti debelokožci.

  • dhl:

    Kraljica Elizabeth I nikada nije upoznala Dianu - jer je umrla 1603 godine. Kraljica Majka je titula koju dobije udovica kralja čije dijete naslijedi prijestolje. Kraljica Majka (pravim imenom Elizabeth Bowes-Lyon) je postala kraljica udajom za kralja George VI ali ... prikaži još!i nije bila vladar, i njegovom smrću izgubila je status kraljice, koji je prešao na njenu kćer, današnju kraljicu Elizabeth II. Da bi izbjegli zbrku koja je nastala jer obje žene imaju isto ime, Kraljica Majka je nakon smrti muža koristila titulu \"Queen Elizabeth The Queen Mother\" ... što je vjerojatno otklonilo zbrku u Britaniji ... ali ne i kod našeg novinara.

  • -obrisani-:

    Englezi to ne vole komentirati, no Diana je bila jedna obicna krava. Nije bila lijepa, a bila je vrlo zlobna i prgava. Seljakusa koja nije mogla prihvatit da Charles s njom nije bio opcinjen ni na koji nacin. Imala je ... prikaži još! slobodne ruke da zivi svoj zivot. Novinare si je sama stavila na vrat. Jednom rjecju glupaca.