Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati istraživanja

Ako pratite trendove, ovog ćete se ljeta opuštati uz neko od ova 4 alkoholna pića

Shutterstock
05.06.2023.
u 16:30

Između ostalog, piti će se vijetla alkoholna pića poput votke, džina i tekile, a sva se teri mogu piti samostalno i miješati u koktele, npr. u martinije ili margarite.

Platforma sa zanimljivostima u trendovima alkoholnih pića Drizly nedavno je objavila svoje sezonsko izvješće za koje kombinira podatke o prodaji raznih pića sa rezultatima istraživanja o njihovoj popularnosti i navikama konzumenata. Cilj izvješća platforme je korisnicima dati uvid u to kakva će se pića piti u narednoj sezoni, a situacija za ljeto 2023. je jasna: kao i svakog ljeta i ovog tako raste interes za vinima, ali ne bilo kakvim; a iako je interes za nekim vinima uvijek u toplijim mjesecima uvijek veći nego zimi, vrsta vina koju potrošači najviše žele mogla bi vas iznenaditi. S druge strane, pića koja su do nedavno bila vrlo popularna; poput npr. gotovih tvrdih Seltzera koji se sastoje od alkohola, gazirane vode i voćne arome; ovoga ljeta više neće biti 'in', a kada je riječ o najpopularnijim pićima za ljeto 2023., Drizly piše da su potrošači spremni prihvatiti klasike; evo koje:

Lagana (svijetla) alkoholna pića: Svijetla alkoholna pića uključuju pića poput votke, džina i tekile, a sve se tri alkoholne opcije mogu piti samostalno ili miješati u koktele kao što su martini ili margarita. Prema podacima platforme, 34 posto ispitanih izjavilo je da ih planira piti ovog ljeta, što je uvjerljivo više nego u isto vrijeme prošle godine. Crno vino: Iako se obično smatra pićem u kojem se uživa po hladnijem vremenu i uz bogata jela, ovo će ljeto doživjeti pravu popularnost. Tako će prema studiji čak 41 posto ispitanih među raznim alkoholnim pićima izabrati baš crno vino, što je osam posto više nego u ljeto 2022. Osim toga, crno je vino ove godine rangirano bolje od bilo koje druge vrsta vina, uključujući rozo i bijelo vino, a ako ste u potrazi za nekim novim crnim vinom Drizly preporučuje da probate Lambrusco ili Gamay.

Bijelo vino: Iako će crno vino ovog ljeta biti popularnija opcija, ni bijelo nije mnogo zaostalo pa je 38 posto ispitanih reklo je da će  biti njihovo top piće 2023., što označava rast popularnosti od osam posto u odnosu na prošlu godinu. Rosé je, s druge strane, odabralo samo 17 posto ispitanika. Svijetlo lager pivo: Za mnoge je ljetni izbor svijetlo lager pivo, a odabralo ga je 33 posto ispitanih. Poput laganih alkoholnih pića i bijelog vina, ova je opcija također popularnija nego lani, a iako se u njemu obično uživa bez dodataka, mnogi se odlučuju za Aperol spritz sa pivom umjesto prošeka, piše Real Simple.

Ovih 10 namirnica ljeti treba češće jesti: Mrkva, mladi sir, crno vino...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije